Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 11 februari 2011

Valentijn de libertijn


Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om het Romeinse Lupercalia- of vruchtbaarheidsfeest van 15 februari te vervangen. Volgens het verhaal werden op het Romeinse Lupercalia-feest de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam werd dit heidense feest door de kerk verboden. In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia-feest van 15 februari in St.-Valentijnsdag van 14 februari.
Het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gebeurt, dankt zijn ontstaan aan een vermelding door Geoffrey Chaucer in 1382 :
For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint Valentijns dag
Als elke vogel zijn maatje komt kiezen'


Die kerk heb ik nu eens nooit verstaan. Er werd vroeger ook bij dezen van de kerk behoorlijk wat gevogeld en ook van nestje gewisseld. Ineens begonnen ze dan over al die dingen hypocriet te wezen. Volgens mij allemaal een kwestie van macht (de ‘almachtige’ dit en dat….), met verboden en geboden voor het gewone volk.
Maar op Valentijn, ja dan zou je er voor uit mogen komen.
Heb je een lief ? Haar of hem zal je die dag kussen en strelen en bij de lurven en in het kruis vatten. Het mag, is zelfs aangewezen, goed voor de libido die je dan ongebreideld ten toon mag spreiden. Hou je het liever romantisch bij kaarslicht, handje vast houden en zo? Mag ook; zweem maar door. Etentje tussen de roze lichtjes? Doe er maar een fles roze cava of champagne bij.
Neem samen een badje met rozenwater en koester bij elkaar alles wat zich aan het lichaam van de roze kant toont. Voer voor een gay- of lesbopartijtje ook. Valentijn speelt voor passe-partout.
Lingeriesetje ? Doe het in roze of rood.
Maar ik heb verdorie nog nooit van iemand een roze onderbroek gekregen. Ik zou het niet moeten weten ook. Liever wit, ik wacht er wel op als ze die enkel in ’t zwart hebben. Eens, toen ik al na tien minuten een date wou ontvluchten –ik had weer eens niet mijn intu´tie gevolgd en die afspraak afgezegd– is het me goed uitgekomen dat ik, op het gevraag waarom ik alweer weg wou, kon zeggen dat ik die bestelde slips nog op moest halen. Al in de vroege morgen erna liet haar email weten dat het zo jammer was dat ze die niet nog te zien had gekregen….
Valentijnsdag 2010…was een date onder de Zimmertoren. Maar wat Inspector Introspector (zie blog) er ook over vond, met wie ik al kende bleef het feest nog aan de gang tot de na Pasen spreekwoordelijke vijgen er het einde van inluidden.
Valentijn de libertijn, dat moest niet blijven zijn.
Inspector Introspector mag nu over Valentijnsdag 2011 gerust zijn.

geplaatst door Harry - 5612 keer gelezen

beoordeeld 4.42/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be