Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 26 februari 2011

Veroordelen

Elke mens veroordeelt te vlug. Het is mij ook weer overkomen deze week.

Op het moment dat ik het nut van deze site niet meer inzag, kreeg ik ineens een interesse berichtje. Eerst dacht ik “bah, ik heb geen zin om te reageren”. Maar het was van iemand die ook een aantal maanden geleden al een berichtje naar mij gestuurd had, maar waar ik ook toen niet verder op ingegaan was. Dus dacht ik: de aanhouder wint, ik stuur deze keer wel een berichtje terug.

Na wat kort mailverkeer, bleek al vlug dat we allebei geen voorstander waren om lang te mailen, maar een voorkeur hadden voor een face to face ontmoeting. We hadden dus een dag en plaats afgesproken en elkaars telefoonnummer uitgewisseld.

Ik had zo iets: we wachten rustig af en we zien wel donderdag wat het wordt. Maar hij pakte het volledig anders aan: wou al eens bellen, stuurde om middernacht een sms ‘slaapwel’, vroeg in een mail (al lachend bedoeld) of ik ook een kamer geboekt had in het hotel waar we afgesproken hadden, …

Dus op het moment dat ik eigenlijk mijn buik vol had van het daten, kwam er een vrijpostige en familiair individu op mij af, zodat ik boos weg onze afspraak afgeblazen heb. Hij verbouwereerd, totaal niet wetend wat hij misdaan had, wist niet wat hem overkwam.

De dag erna heeft hij zich via mail honderd keer geŽxcuseerd voor zijn manier van handelen en benadrukte nog eens dat die kamer als humor was bedoeld omdat ik ook gesuggereerd had dat ik niet naar huis ‘mag’ omwille van de babysit. Maar mijn indruk was gemaakt: dit is een eikel! Dus ik reageerde niet.

Op donderdagmiddag heeft hij door nogmaals aan te dringen, mij uiteindelijk toch kunnen overtuigen om alsnog ’s avonds een verkorte versie van onze date door te laten gaan. Hij heeft een uur gekregen om me te overtuigen dat ik fout zat, dat het geen eikel was.

Het uur was niet nodig. Na 5 minuten voelde ik me zo schuldig over de manier waarop ik hem behandeld heb, want het is een leuke, toffe, open, warme en heel sociale man, die zeer intrigerend is. Ok, hij is uitdagend, maar het siert hem als je hem leert kennen. Hij heeft een positieve indruk op mij nagelaten en iets in mij losgemaakt. Ik verlang er naar om hem beter te leren kennen.

Zo zie je maar dat je niet te vlug mensen mag veroordelen. En dat je bovendien heel voorzichtig moet zijn met de interpretatie van het geschreven woord: zaken in mail of sms worden steeds vergroot en totaal uit hun context gerukt. De enige manier om iemand echt te leren kennen is een ontmoeting waarbij je hem of haar in de ogen kan kijken, de stem intonatie kan horen, de lichaamstaal kan gade slaan, …


geplaatst door Leni - 5651 keer gelezen

beoordeeld 4.6/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be