Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 16 februari 2011

Veulens van de nachtmerrie

Hoe mensen de dingen beginnen zwart te zien is me nu duidelijk. Mijn achterdocht stijgt ook maar met de opgezweepte adrenaline.
Nog altijd wil ik geen mens kwaad doen, laat staan een vlieg. Maar soms doet de fictie mij een werkelijkheid zien die ik niet voor mogelijk hield.
Want het toneeltje van mijn ‘retraite’ die ik zelf gekozen mocht wanen op het voor mij gunstigst geschikte moment in 1996 (blog ‘Bajesklant’), lijkt 15 jaar later een boosaardig kantje te hebben.
Het veulen van de nachtmerrie toen is in stilte uitgegroeid tot weer een nachtmerrie als ik niet oppas. Ik moet niets meer op hebben met nachtmerries, en zeker niet als ze hooi kregen van madame ex. Haar ‘zorg’ om mijn kinderen was levensgrote veinzerij, wat ik wist. Maar het in wezen verkeerde daarin was zó subtiel dat het niet aan te tonen viel door mij die zij wou treffen, wat gelukt is ook.
Na 27 jaar opnieuw je kinderen zien is dan ook bijzonder heuglijk om het aan weerszijden open vizier, de gemoedelijke reünies en de belevingen met de een en de ander. Dat is het enige wat telt. Maar dat is weer niet te pruimen door madame ex die zich een nieuwe rol van schutsvrouw aanmeet. Alsof ik mijn kinderen iets zou willen onthouden of afnemen, terwijl ik het juist al die tijd voor hen had bewaard.
Madame ex is de zelfverklaarde heilige, die dat voor het oog van mijn kinderen ook mag blijven.
Maar wat ik voor hen ben bepalen zij nu wel al een tijdje zelf; dat mag zo blijven en daar moet madame ex niet tussen komen.
Als zij dat doet wuif ik haar weg als een lastige vlieg, al zou mijn hand die nu kunnen verpletteren op de tafel waarop ze weer in mijn blikveld meent te moeten komen.
De nachtmerrie zal geen veulens meer jongen.

geplaatst door Harry - 5318 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be