Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 28 maart 2011

de oude man...

Wachtend op een bankje in het metrostation, het alom geprezen openbaar vervoer liet het nogmaals afweten…geduld hebben dus. Mensen spotten. En zeg nu zelf is er een mooiere locatie dan het station. Honderden kleurrijke en kleurloze mensen wandelen je neus voorbij. Elk met zijn verhaal.

Vermoeide gezichten, blije gezichten, verdrietige gezichten.

Dames met laarzen en dames met blote teentjes, tja…de eerste zonnestralen doen de dames in hun kast duiken op zoek naar de zomer. Warme sjaal om de hals, maar een streepje buik bloot.

Op de roltrap stond hij. De oude man met de baard.

Lichtjes gebogen. Zijn hoofddeksel was een soort kruising tussen een tulband en een hoed. Een kleurloze beige regenjas aan. Donkere broek. Schoenen met tippen die naar boven krulden. Ze gaven hem een clowneske houding. Zijn lichaam leek te klein voor de kleding. Hij schreed bijna de wandelgang van het station door… trots en fier. Zijn bruine verweerde gezicht straalde rust en tevredenheid uit. Ter hoogte van zijn hart schitterde een roze anjer. Zomaar in een knoopsgat gestopt.

Waarom die roze anjer dacht ik? Vierde hij de intrede van de lente? Was ze een geschenk van iemand? Of was het een geschenk voor een geliefde? Of was hij gelukkig om de kleine dingen? Hij verdween in de menigte. Het beeld van de roze anjer bewaarde ik. Het raakte me.

Simpelweg gelukkig zijn met de kleine dingen…dat was zijn boodschap voor mij.

geplaatst door Tesoro - 5599 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be