Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 maart 2011

Lente aan zee


Wat een kriebelende eerste lentedag. Eerst breeduit zitten aanhoren wat mijn stiefdochter bezighoudt met haar tienerdochter, mijn petekind, en de van hersens uitpuilende maar van rechtgeaard gevoelen gespeende macho papa die te graag de spierballen doet rollen om nog gepruimd te worden en die het te druk heeft met zijn nieuwe vrouw te imponeren…for the time being. Dus gaan peter en petekind op een dagje uit eens wat met goed gevoel compenseren.
De zon lokte tot het smeren van wat boterhammetjes om er met de fiets in de auto zeewaarts vandoor te kunnen gaan.
Mijn boek had ik vergeten, en dus deed ik Damme aan. Je weet wel, dat boekenstadje waar op maandag geen boek op te duikelen laat staan te kopen valt. Daar zat ik dan in het zonnetje als die andere zot naast de Brugse die ik zelf in een middeleeuwse stenen pul mocht schenken.
Mijn tocht langs binnenwegen voortzettend voelde ik me als Compostela-pelgrim; terwijl twee weken eerder het kerkhofhek net voor mijn neus dicht ging, vond ik nu dat graf. Dag seksmaatje van weleer....had je naar je kleinkindje wezen zien dan had je misschien genoeg levensvreugd gehad om het niet te doen. Met haar dochter, thuis gevonden net voor ze met haar kindjes de speeltuin opzocht, werd ik het eens dat je beter niet verder naar het onverklaarde graaft –het deed zo al genoeg pijn– en dat de tijd o zo snel verder gaat. Want kijk, het is al lente.
Weer liet ik me wennen aan de duinen, trok mijn fiets uit voor een toertje, en zond aan wat zeemeerminnen een sms-je dat ik er was. Geen drietand ging me te lijf. Eťn bloggende zeemeermin seinde van op de trein naar Oostende terug dat ze eraan kwam. Een landrot als ik was haar op maandag een verrassing waarvoor zij tijd had.
We fietsten getweeŽn naar een drenk- en babbelplaats en werden het –alweer– eens dat we misschien wel daten maar niet per se om te vinden dan wel om gevonden te worden. Een mooie visie die, als je ’t mij vraagt, niet eens zoekenden behoeft wanneer iedereen er dezelfde ongedwongen houding op na houdt. Tot besluit rekende zij de drankjes af –geld inslaan was ik glad vergeten– en zou dit bij een later treffen goedgemaakt raken. Met die wetenschap en met Diana Krall in het oor raakte ik in een zucht thuis en nam van een chinees restaurant het beste afhaalmenu af dat er te krijgen was. Een wijntje erbij,thuis. Heerlijke eerste lentedag. Maar wat ik bijzonder smaakte was het nieuws dat bij mijn post lag op deze stralende lentedag. Wellicht raak ik opnieuw getrouwd. Al is het niet wat iemand zich daar gewoonlijk bij voorstelt.

geplaatst door Harry - 5800 keer gelezen

beoordeeld 4.64/5 (25 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be