Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 5 maart 2011

Vooroordelen

Mijn vorige blok ging over veroordelen, deze over vooroordelen. Een kleine nuance verschil in het woord, maar beide even fout en even veel voorkomend.

Met 4 kinderen kamp ik heel vaak met vooroordelen ten opzichte van grote gezinnen. Zo is er mij ooit eens de huur van een vakantiewoning geweigerd omdat ik 4 kinderen had, alsof een gezin met 1 of 2 kinderen niet even goed de ‘boel’ kunnen afbreken zoals de eigenares haar schrik verwoordde.

Deze vooroordelen raken mij het meest als ze komen van mensen met zelf maar 1 of 2 kinderen en dit als het ideale verkondigen, maar eigenlijk niet weten waar ze over praten. Wat is het ideaal in de wereld ? Wat is de standaard ?

Ok, als ik alleen op stap ga met mijn kinderen, die bovendien zeer dicht bij elkaar liggen qua leeftijd, dan laat ik wel een indruk achter. Vaak krijg ik de opmerking : “zijn die allemaal van u ?”. Telkens opnieuw zie ik de schrik van winkeliers als ik binnenstap, maar achteraf krijg ik vaak de opmerking: “Wel, ze zijn mondig, maar ze zijn toch zeer braaf en beleefd”.

En die vooroordelen vind ik ook terug op deze website. Theoretisch wordt je al gemeden in de eerste contacten: een vrouw met 4 kinderen daar begin ik niet aan, denken volgens mij veel mannen. Alsof een relatie met iemand die zijn scheiding nog niet verwerkt heeft, of co-ouderschap met een moeilijke partner of andere extreme omstandigheden zoveel gemakkelijk is.

Als mama van 4 kinderen denken ook veel mannen dat er geen tijd en plaats meer is voor hen. Ze zien de kinderen als hun grote concurrenten. Niets is minder waar: ik ben heel graag mama en zal mij ten volle inspannen om van mijn kinderen sterke volwassenen te maken. Maar fulltime mama, dat houdt niemand uit. En ook een vrouw met 4 kinderen heeft behoefte aan ontspanning, aan vrije tijd, aan romantiek, aan erotiek.

Ik hoop dat er op een dag een man op mijn pad komt die de kinderen even kan vergeten en mij eerst ten volle leert appreciŽren, leert kennen, leert ontdekken, … en zo verliefd om mij wordt, dat hij ook bereid is om mijn schatten van kinderen te leren kennen en te leren aanvaarden, zonder vooroordelen!

geplaatst door Leni - 5657 keer gelezen

beoordeeld 4.65/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be