Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 6 maart 2011

Witboek

Je kent het wel, de eerste stappen die je moet zetten om je in te schrijven op een datingsite. Eerst moet je over de drempel van 'Is dit echt wel iets voor mij?'
Eens die genomen, dien je je leven, je innerlijke ik, betrekkelijke randinformatie van jezelf, en jouw verwachtingen summier maar oprecht te beschrijven via -zonder twijfel- wetenschappelijk onderbouwde vragen. En dan kan het beginnen, je kunt inloggen, profielen en foto’s bekijken, chatten, berichten sturen…

Wat hier vooral opvalt is dat veel mensen, zowel vrouwen als mannen,'zogezegd' eigenlijk niet echt op zoek zijn, en hun leven als single a.h.w. haast idealiseren? Ok, alleen in een hoekje zielig zitten wezen en niets ondernemen is natuurlijk geen optie. Maar me dunkt wordt een nieuwe partner te vaak gezien als invulling, eerder als aanvulling van het leven.

Ik vraag me af waarom zo veel mensen zich een profiel aanmeten, dat bol staat van gedrevenheid, zelfkennis en -vertrouwen, voldoening, spanning en actie, onafhankelijkheid, uitgebreide vriendenkringen en ga zo maar door. Moet er overal 'pseudo-' voorgeplaatst worden, is het echt of onecht?

Velen zullen diep van binnen, hun leven als single liever aangevuld zien met een persoon en het gevoel dat er iemand is die bij je hoort en aan je denkt. Wat is er verkeerd met hierin oprecht te zijn, en je open en misschien ook kwetsbaar op te stellen?

Wat hebben die ridder op het witte paard, en zijn vrouwelijke tegenhanger toch wat ik, en vele mensen niet hebben? De lat hoog leggen mag en kan, zolang ze maar niet op een astronomische en onrealistische hoogte gelegd wordt. Witter dan wit, een leeg boek als norm of ideaal scenario, nee toch!

Tenzij mijn paard hier in galop voorbijkomt, of ik die speld in een hooiberg blijk te zijn, probeer ik -en liefst samen met iemand- een nieuw hoofdstuk te schrijven in een boek dat nog verre van af is.

geplaatst door GoJo - 5314 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (42 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be