Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 23 april 2011

Uit Datewijsheid.nl

Mannen blijven een mysterie ;-) dacht ik na het lezen van dit artikel. Of klopt het toch?

Vrouwen laten regelmatig doorschemeren dat mannen hen nogal eens in de war brengen. En eigenlijk geen idee hebben wat mannen nu werkelijk zoeken in een vrouw, laat staan wat ze aantrekkelijk vinden.

Zowel de moderne vrouw als de moderne man heeft het er niet makkelijker op gekregen. De man vindt doorgaans dat zijn rol tegenwoordig een iets andere is, dan de rol die hij had in vroeger tijden. Tevens heeft hij het gevoel dat hij enorm hard zijn best moet doen om een vrouw voor zich te winnen. De vrouw staat voor veel mannen op een voetstuk en slechts een gering aantal durft haar daar nog af te halen. En stiekem is de vrouw daar helemaal niet zo blij mee. Soms wordt er zelfs wel eens zachtjes gefluisterd: "Waar is de echte man gebleven?"
Maar wat mannen zoeken in een vrouw en aantrekkelijk vinden aan een vrouw, dat is vrijwel onveranderd gebleven.

Mannen zoeken liefde. Mannen geven graag liefde en vinden het fijn te ontdekken dat er ook van hen gehouden wordt. Een probleem voor veel mannen is alleen dat veel vrouwen op hen overkomen als hartstochtelijk maar koel. Het blijkt voor de meeste mannen niet eenvoudig een liefdevolle vrouw te vinden. Het valt dan ook op dat mannen maar blijven proberen en aandringen zodra ze het idee hebben hun droomvrouw gevonden te hebben.

Mannen zoeken waardering. Mannen voelen zich gesterkt door een vrouw die waardeert wat hij doet en dat ook uitspreekt. Er is voor een man weinig dat hem beter doet dan een vrouw die vol lof over hem spreekt en trots is op hem.

Mannen zoeken een aantrekkelijke vrouw. Vrouwen vinden mannen in deze maar oppervlakkige wezens. Het draait tenslotte toch niet alleen om het uiterlijk? Dat klopt. Wanneer mannen zeggen dat ze een vrouw willen die aantrekkelijk is, wil dat niet zeggen dat ze absoluut het uiterlijk moet hebben van een supermodel. Mannen zijn trots als ze een vriendin hebben die zowel lichamelijk als geestelijk uitstekend voor zichzelf zorgt en die weet hoe ze zich kleden moet.

Mannen zoeken een betrouwbare vrouw. Iemand die ze durven vertrouwen. Iemand waar ze zonder bij na te denken wat aan kunnen overlaten. Teveel vrouwen worden niet betrouwbaar genoeg bevonden en het vertrouwen is in sommige gevallen helemaal ver te zoeken. Mannen zijn dan ook wel eens wat te voorzichtig en misschien zelfs wel achterdochtig.
Die kus op dat feestje die niets te betekenen had. Het geflirt met die leuke barman dat geen naam mag hebben. En wat dacht je van die net wat te innige knuffel met die goede vriend. Mannen kunnen slecht tegen een vrouw waar ze alleen al het gevoel hebben dat ze haar niet volledig kunnen vertrouwen. Dus zal hij blijven zoeken naar iemand die hem dat gevoel wel geeft. Ondertussen zal hij jou waarschijnlijk nooit vertellen dat hij je niet volledig vertrouwt.

Mannen willen huiselijkheid. Elke man wil uiteindelijk een thuis en een vrouw die dat met hem delen wil. En dan vooral met een vrouw die beschikt over een rijk sociaal leven. Dit geeft hem de zekerheid dat het hem niet zal ontbreken aan een goed sociaal leven. Vrouwen zijn nu eenmaal beter in het socialiseren. Dat beseffen mannen maar al te goed.

Mannen zoeken een vrouw die rust en vriendelijkheid uitstraalt op een vrouwelijke manier. Een vrouw die dit in zich heeft zal een goede moeder zijn voor hun kinderen, en dat maakt haar zeer aantrekkelijk. Vrouwen willen nog wel eens te gespannen overkomen of maken zich in de ogen van mannen veel te druk over pietluttigheden. Echter, vrouwen met gevoel voor humor en een ontspannen vriendelijke uitstraling zijn gezellig en leuk in de omgang. Zulke vrouwen worden door mannen zeer aantrekkelijk gevonden.

Mannen zoeken een vrouw die in alle omstandigheden haar vrouwelijkheid bewaart. De laatste jaren lijkt het in de mode dat vrouwen in mannelijk gezelschap, mannelijke gedragingen overnemen. Zoals daar zijn: het boeren, het scheten laten en het onderuitgezakt een biertje drinken uit een flesje. Dergelijk gedrag is onderdeel van de omgang met zijn maten, maar een vrouw maakt zichzelf niet echt aantrekkelijk als ze dit gedrag kopieert. Een man vindt het prachtig als een vrouw zich in het openbaar uitdagend gedraagt, zolang het zijn eigen vrouw maar niet is. Want zijn vrouw is een dame die altijd haar vrouwelijkheid bewaart.

Mannen zien een vrouw als hun steun en toeverlaat. Vrouwen die vaak kritiek hebben op zijn gedrag, zijn baan en zijn bezigheden en hem op alle mogelijke manier proberen te veranderen begaan een grote fout. Een man verwacht van zijn partner dat ze hem steunt. Wanneer een vrouw niet zijn steun en toeverlaat blijkt te zijn, is dat een grote teleurstelling voor hem.

Mannen willen een vrouw die zich kan beheersen. Een vrouw die over de kwaliteiten beschikt dingen bespreekbaar te maken zonder boos te worden en haar mening duidelijk maakt zonder haar stem te verheffen is in de ogen van een man haar gewicht in goud waard.

Mannen terughoudender in bed dan vrouwen. Een man weet wat hij wil in bed en houdt zich in datzelfde bed het liefst zoveel mogelijk vast aan bepaalde zekerheden. Ook al is hij er heilig van overtuigd dat hij zorgt voor het avontuur in de seks. Aan de vrouw dan ook de taak te zorgen voor de spannende momenten in de slaapkamer, als je niet verveelt wilt raken tenminste.
Uiteraard verwacht een man niet dat een vrouw op elk punt slaagt met een dikke tien. Dat zou betekenen dat ze de perfecte vrouw is. Maar aangezien de perfecte vrouw niet bestaat is hij uiteraard bereid enige concessies te doen. Want hijzelf is tenslotte ook niet perfect.


geplaatst door Tesoro - 5897 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be