Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 5 april 2011

V-woorden


Wie zich een moeras uit worstelde kent van vrij worden de vreugde die de vertwijfeling versloeg, want je keerde die veelkoppige in de pan gehakte hydra de rug toe. En het gaat nooit meer over, hoeveel keren en hoe erg ook ze jou nog treffen wil of kan tot zelfs in kinderen die als enige nog het dierbaarst zijn en blijven, al ben je er van bestolen.
Met het kind van je geliefde krijg je een nieuwe band, maar je bewaart de oude en sluit ze in je herinnering en je hart. Je hart heeft vier kamers..…er is plaats voor geliefden, en kinderen vinden stapelbedden leuk. Jezelf en je geliefde leven zich queensize uit in bed en alles wat je samen onderneemt. De tijd verglijdt naar het moment dat je niet meer werken zal en nog enkel samen genieten; het lijkt veraf, maar is even dichtbij als het voorgoed heengaan van je geliefde. Je verlaat een kamer in je hart en dwaalt door de andere.
Je zet een venster open op de luchten en ziet de merels hun nestjes bouwen. Je kan het nog niet weer zelf, want de grashalmen en strootjes vallen je uit de bek als je het zou proberen. Merels die rouwen bouwen niet aan een nestje; als ze er een leeg zien denken ze aan de gevlogen vogels.
Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie? Moeilijk te zeggen. Sommigen geven voor dat ze dat al gauw zijn. Je kan dat wel denken, maar moet het eerst voelen. En eer dat zo is kan je in het beste geval zeggen dat je al weer wat aan je seksleven hebt gedaan; wat zijn nut en zijn genoegens kan hebben maar je vaak geen steek verder brengt als het niet kan kaderen in wat je Ŕcht wil : een zielsmaatje waarmee Ólles op zijn plaats kan vallen.
Nu is het zo dat ik al een geliefde heb : muziek is mijn muze en troost in de eenzame momenten die ik meer heb dan anderen die frequent hun eigen kinderen zien en spreken. Wat dat betreft blijf ik gehandicapt door het gemis van stukken tijd die de hydra heeft verslonden. Ik moet al bijna zelf iets regelen daarvoor, en dan nog ligt ze op de loer om armen en benen op te schrokken van hen die toch ook mijn kinderen zijn en niet enkel de hare. Ik ben de bijna blinde roerganger op de zeeŰn van tijd en de naar de liefde van kinderen weer gevaren koers, om de monsterlijke hydra heen laverend.
En dan daarnaast die oceaankoers naar liefde die ik zelf te geef heb of mezelf blijf toewensen. Al eens bespeurde zeemeerminnen –altijd leuk ze weer te ontmoeten– werken kennelijk door het vernoemen ervan en wegens hun bestaan alleen al op het systeem ven een concurrerende sirene die me zelfs van mijn muziekabonnement-stoel doet wippen om verheerlijkt aan mijn zij van muziek te gaan genieten, alsof ik dat niet alleen ook kan tot de pauze eraan komt. Liefde is een werkwoord zegt zij. Best, maar dan maak ik graag mijn werk van wat als een hobby begint, en vind seks een daarbij bijpassend stoeiwoord. Wel hoef ik het niet meer apart in alle tijden en wijzen te vervoegen en wil het niet anders meer dan met dat zielsmaatje waarmee Ólles op zijn plaats kan vallen.
En kijk : zo’n zielsmaatje bestaat ook voor mij. Ik voor haar? Dat is nog een andere kwestie.
Vrouw Vrij Vertellen Vertrouwd Vervoering Vervulling Vreugde Verwondering Verdriet Vertwijfeling Vergeten Vrede….
De letter V heeft voor mij nog veel in petto, en veel is me al vertrouwd.
Niets van vervoering is mij vreemd.

geplaatst door Harry - 5555 keer gelezen

beoordeeld 4.7/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be