Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 april 2011

Verwachtingen in Datingland.

Ik las eerder deze week een quote op het prikbord van een vriend: Expect the unexpected. Met daarop de onmiddellijke reactie: Don’t expect anything. Waarop een derde heel mooi antwoordde: Let yourself be surprised by the countless unexpected things happening every minute.

Ja, mijn vrienden verspreiden diepgaande wijsheden over het www

Ik wou deze wijsheden eens toetsen in datingland.

In eerste instantie zou ik zeggen dat je in datingland best helemaal niets verwacht. Een vreemde stelling voor iemand die door het leven huppelt als eeuwige positivo, maar na zeven maanden op deze site durf ik mezelf een ervaringsdeskundige te noemen, toch als het op verwachtingen aankomt.

Al een paar keer is het me overkomen dat ik ettelijke bladzijden mails heb uitgewisseld met jongemannen die per mail zeer leuk leken. Als het dan uiteindelijk tot een afspraakje kwam, was het heel moeilijk om daar niets van te verwachten. Niet dat ik dacht dat ik die dag de man van mijn leven zou ontmoeten, maar ik verwachtte wel dat de man in kwestie minstens even leuk zou zijn in het echt als per mail. Of toch gewoon een klein beetje leuk. Zeer zelden bleek dit zo te zijn. Een keer heb ik mezelf zelfs de vraag gesteld of mannen ghostwriters zouden inhuren om leuke mailtjes te sturen. Hoe kan het anders dat iemand die zonder moeite tientallen bladzijden grappige mails uit zijn mouw schudt, in levende lijve over geen half grammetje humor beschikt?

Of, ook al meegemaakt: een paar keer afgesproken met een jongeman en telkens een heel leuke dag beleefd, om dan in een volgende mail ergens, uit een terloopse opmerking, te moeten afleiden dat ergens in die leuke jongeman een gedachtenpatroon huist waar jij geen enkele sympathie voor kan opbrengen. Teleurstelling? Toch wel een beetje. Foute verwachting? Moeilijk te zeggen, want ik verwachtte niets in het bijzonder. Vreemd dat je dan toch ontgoocheld kan zijn…

Conclusie: heel simpel: don’t expect anything!

Of toch? Vorige week had ik afgesproken met iemand die regelmatig reageert op mijn blogjes. Geen date (geen profieltje gekeurd, geen half uur nadenken over juiste kleren en schoenen, niets van dat alles!) , maar eerder een paar gesprekjes die we eerder per mail voerden, aan de toog verderzetten. Dit was geen date, dus waren er ook geen verwachtingen. En toch was het een van de leukste afspraakjes van de laatste maanden. Of hoe je zonder verwachtingen toch een zeer geslaagde date kunt hebben, ook al was het geen echte date.

Dan toch maar beter het onverwachte verwachten, of je laten verrassen door de ontelbare onverwachte dingen die het leven aangenaam onvoorspelbaar maken?

geplaatst door Jds - 5709 keer gelezen

beoordeeld 4.21/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be