Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 22 mei 2011

1, Place Arago

Straks krijg ik rake klappen !

Op de zonovergoten Place Arago zit het terras gezellig afgeladen vol. Redenen te over. De door de reuzenparasols aangeboden schaduw, in harmonieuze combinatie met de dadel- en vijgenbomen. De zomerse ontspannen toeristische sfeer. Of misschien de onopvallende, maar attractieve aanwezigheid van die ene vrouw, die na er lang te hebben op gewacht, tot de vaststelling komt dat ze haar slaatje toch niet echt lust. Ze straalt een hoogblonde eenvoud uit. Haar wenkbrauwen en nekdonsjes verraden de echtheid van het blond. Zachtblauwe, haast grijze ogen dwalen sensueel, maar gecontroleerd rond.

‘La Douce France’ heeft die onnavolgbare kunde van ‘impeccable’ service, geleverd door garçons in zwarte broeken en witte gesteven hemden die met een nonchalante en gemoedelijke vriendelijkheid het met robuuste platanen gedresseerde terras controleren, of het nu terrassen op de brede stoep van een Parijse boulevard zijn of op het dorpspleintje in een of ander vergeten gat. Hier, in Perpignan, blijkt dat niet anders te zijn. Op enkele details na. Voor één keer stoort het gebrek aan onmiskenbare platanen niet en loopt er een vrouwelijk exemplaar… een garçœuze ? In elk geval het gracieuze alternatief. “De Gracieuze Garçœuze” in Suske & Wiske-terminologie geformuleerd.
Terwijl de verschijning in mijn gezichtsveld een verfrissende keuze maakt uit de lijst van slaatjes, worden een mandje Frans brood en de alles vergezellende ‘pichet d’eau’ aangevoerd, met het koppeltje van peper en zout. Waar ik als aperitief voor eens niet kan weerstaan aan het eenvoudige van ‘une pression’, beperkt zij zich tot het gratis water. Een tweede kan zal later nog volgen. Niet dat andere aanbiedingen op de drankkaart haar figuurtje echt zouden schaden… hoewel ze er onderbewust wel zal bij stilgestaan hebben.

MarlboroLight wordt tevoorschijn getoverd, waarvan één twintigste wordt opgestoken, na het bijna professioneel verwijderen van het cellofaantje. Bij elke trek draait ze zich kwartdraai rechts terwijl haar ogen het terras scannen… en hop, bonk, holder de bolder, haar blik recht in mijn ogen. Heel even, maar verzekerd botsen onze blikken. Met diepgaande blikschade als gevolg !

Werp me hier geen steen : ik zat hier en geniet ondertussen al van mijn salade aux pâtes avec calamares. Ze kwam op zowat anderhalve meter voor me zitten, in profiel. En wat voor profiel. Terwijl ik geleerd heb beleefd voor me te blijven zien tijdens mijn maaltijd, dwalen haar ogen in mijn richting telkenmale wanneer ze van haar sigaret wil trekken. Ik moet toegeven dat sedert mijn salade veel trager vordert. Da’s dan weer het voordeel van een salade. Wat je verorberingstempo ook is, je blijft genieten daar de ingrediënten niet koud kunnen worden, hoogstens wat warmer en slapper. Zelfs zonder sigaret lijkt de rest van de bezetting van het terras voor haar aan interesse in te boeten in mijn voordeel. Ik kom niet tot conversatie. Misschien wijselijk. Non-verbaal wordt er daarentegen veel uitgewisseld. Woorden zouden het moment, de uitdaging, de uitstraling/streling, het spel eerder verstoren. Had ik haar naam gevraagd bijvoorbeeld, zou dit moment me misschien niet langer dan 5 regels zijn bijgebleven… of misschien juist de aanhef geworden zijn van een boek, een trilogie in vijf delen misschien … ?

Haar noordelijke huid vertoont de prille taning van enkele dagen zuiderse zon. Het wit aan de binnenkant van haar armen verraadt dat ze daartoe de nodige lotions en crèmes van doen heeft om niet het kleur van die pijnlijke rood-roze soort te bekomen - persoonlijke ervaring. Boven op dat velletje van haar draagt ze een donkerblauwe T-shirt die haar vormen en rondingen, tot de kleinste toe, niet echt aan de verbeelding overlaten. De ruimte tussen haar te korte shirt en haar dito short verraden de verleidelijke eenvoud van een ivoorwit Sloggislip met een kantachtig elastische rand.

Mijn maaltijd vordert verleidelijk langzaam. Zij zal hier niet vreemd aan zijn. Er volgt zelfs een niet gebudgetteerde thee. Thee. Een kannetje thee biedt meer CC. Een kwestie van tijd kopen. Zucht, ik laat me tergend traag meesleuren in de kolkende stroom van wishful thinking. Waarin ik me met graagte laat in verzuipen.

Het wordt een spel dat we beiden onopvallend - zo vermoeden we toch - maar sterk weten uit te spelen. Ze strijdt met de veel te hard gebakken pizza – wat ik afleid uit haar basic vorkhandgreep. Terwijl, wanneer ze drinkt dat haast ingespannen langzaam gaat met de pink weg van het glas, wijzend naar de zomerse hemel - of wordt het een hemelse zomer ? Haar al even getaande benen verschijnen van onder tafel in mijn richting - vooroverbuigen om dat stel volledig af te turen zou te vergaand zijn - wat haar in de mogelijkheid stelt relaxer weg te zakken. De horizon aflopen met haar blik is een formaliteit geworden. Nagelbijtend heeft ze alles al gezien en viseert mij nu overduidelijk. Telkens zo tergend kort, maar zo indringend.

Wanneer ze kort naar de andere kant omziet is dat waarschijnlijk uit respect voor haar tête-à-tête. Dan wuiven de vingers van haar rechterhand masserend door de haren in haar nek, net als de waterplanten die je in die heldere Zuid-Franse riviertjes ziet heen en weer wiegen op het ritme van de stroom. Mijn thé komt aan zijn einde en ik wil niet per se nog een ijsje bestellen, hoewel de gedachte sterk in me is opgekomen, maar tegelijk met een brede glimlach werd verworpen. Ik zat hier zelf al zo ferm weg te smelten. Als dit nog lang zo voort gaat kan men me binnen een half uurtje komen opdweilen en mijn rekening aan de negatieve kant van hun daginkomsten boeken.

‘l’Addition,’ hoor ik zeggen, wat een abrupt einde maakt aan deze dromerij, dit verleidingsspel. Misschien wel mijn redding van een paar rake klappen. De zenuwachtiger wordende blik van haar partner – op zoek naar zijn deel van haar aandacht - wordt mij immers te gericht en te stuurs. Begrijpelijk bedankt hij vriendelijk als hen gevraagd wordt of ze koffie wensen.
Hij heeft heel wat in te halen , maar wij weten : het zal niet meer zijn wat het geweest is.

geplaatst door August - 5459 keer gelezen

beoordeeld 4.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be