Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 2 mei 2011

Dates revisited


Hoe het kwam dat er maanden of meer dan een jaar verliepen voor er opnieuw iets van kwam, heeft elk voor zichzelf te beantwoorden. In het ene geval was ik verliefd geworden terwijl zij (de andere) het juist druk had gekregen. In het andere geval had zij nog tijd te gaan om achter een seksrelatie voorgoed een punt te zetten; voor mij stond daar al een punt achter, wat niet belet dat ik nog een enkele keer herviel. En in nog een ander geval weet ik nog steeds niet waarom er anderhalf jaar tussen was.
Hoe dan ook, het voordeel is dat je elkaar al enigszins kent en er voor ‘date revisited’ een vertrouwen is dat niet meer moet opgebouwd worden. Wat het wordt, staat dan nog te bekijken. Veel kans dat dezelfde traagheid voortkabbelt, misschien naast een al even rustig verkend nieuw contact als dat er al zou zijn.
De trend hier lijkt te zijn dat de beste contacten deze zijn die net géén date zijn. Dates revisited zijn dat eigenlijk ook niet. Worden we misschien beroeps singles ? Of ‘rijpere daters’ ? In elk geval geen fervente zoekers. Er zijn dames genoeg die dat ook niet zijn. Ze beschouwen de zaak en het verloop, en daarmee ook de man. Ik kan er in komen. Niets hoeft zo nodig. Dat geeft tijd voor beschouwing : met welk temperament hebben we te maken ? is de persoon rustig, of juist opgejaagd ? kan die goed alleen zijn, of juist niet ? weet zij of hij de tijd goed in te vullen naast of zonder werk dat er nog is ?
Vragen die voor mezelf steeds makkelijker te beantwoorden zijn, en opgejaagd was ik toch al nooit.
De zomerse lente werkt daarbij goed mee en ik verlaat maar node alleen mijn stek, want in de stilte en de zon van patio en zonneterras baad ik bronzend en uren lang gelaafd door muziek in de oortjes van mijn walkman die de hele tijd de buren ontziet; ik kan zelfs hun gepraat in hun tuin niet meer horen. Kortom, ik trakteer me op alleen zijn, kostje koken en aperitiefje nemen, glaasje wijn bij het eten, vanille-ijs met Drambuie als dessert. Alleen bij de koffie zou ik graag gezelschap hebben. Zoals gisteren na het concert op honderd meter van huis. Wel had ik niets bij de koffie, en dus werd het maar mijn gewone pleisterplaats.
Misschien moet ik voor de hele reeks genietmomenten weer eens een dame thuis te eten uitnodigen : een champagnekurk doen knallen, mijn microgolfkunsten voor het voorgerecht en mijn braadkunst voor het vlees van het hoofdgerecht tentoonspreiden, en met het dessert en de koffie de zetel in zakken met goede en rustige muziek. Daarna mag zij rustig naar huis of mag zij de logeerkamer hebben. Intensiever contact blijft best gereserveerd voor de zinvolle momenten die je met twee maakt. Alles kan maar niks moet. Zeker niet met dates revisited. En trouwens al helemaal nooit.
De rijpere dater weet het beter.

geplaatst door Ufo - 5504 keer gelezen

beoordeeld 4.78/5 (27 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be