Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 20 mei 2011

Eeuwige Liefde

Vorig weekend stond er een groots familiefeest op de planning. Mijn moeders levensgezel mocht 70 kaarsjes uitblazen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een stevig feestje van te maken: lekker eten, veel drank, goede muziek en natuurlijk een massa lieve (familie)leden van diverse leeftijden. Altijd leuk om een aantal mensen terug te zien. Maar ook nu weer waren er een aantal voor mij onbekende gezichten. Het betreft immers een nieuws samengesteld gezin, waarbij een aantal individuen in het buitenland woonachtig zijn.

Mijn oog viel op een ouder koppel die plots van om de hoek kwam piepen, blijkbaar buren van de feestneus. Zij een statige dame met rimpeltjes maar nog steeds piekfijn verzorgd, hij spierwitte haren en ietwat gebogen. Beiden echter duidelijk getekend door de tand des tijds. Ik bleef ze wat gadeslaan. Hij bleef krampachtig haar hand vasthouden, alsof hij haar wou beschermen voor al dat jonge geweld. Ik was ervan overtuigd dat ze reeds vele kinderen en kleinkinderen hadden zien opgroeien. Ik was er eveneens van overtuigd dat ze reeds vele watertjes hadden doorzwommen, vele zorgen hadden overwonnen, vele meningsverschillen hadden beslecht. Maar toch waren ze nog steeds samen. Wat dreef hen toch, vroeg ik me af? Na de obligate speaches en geschenkjes, toen de duisternis zijn intrede deed, brak het dansfestijn los. Dertig jaar geleden had hij haar waarschijnlijk ten dans gevraagd. Nu zaten ze duidelijk genietend toe te kijken. Plots weergalmt door de speakers een golden oldy. Duidelijk een nummer die hen ook bekend in de oren klonk. Zijn gelaatsuitdrukking deed het althans vermoeden. Ik zag hem fonkelend in haar ogen kijken. De verliefdheid was pakkend. Nog steeds gepassioneerd voor en door elkaar, zoals tijdens hun eerste ontmoeting. Ik vroeg me af of ik mijn beeld van de liefde moet bijstellen? Bestaat er een wonderrecept voor ‘de eeuwige liefde’?
Na een goede babbel met het koppel, dacht ik bij mezelf, ah nee, enkel dé liefde bestaat. Dé Liefde met haar intens mooie episodes, met haar ups en downs, hartvertederende momenten maar ook haar crisissen die uiteindelijk uitmonden in groeimomenten, dewelke de relatie solider maken. Zoals dat ook opgaat voor andere levensdomeinen. Mijn finale besluit was dat het dé liefde was die hen samen bracht, samen doet blijven en het prachtige koppel drijft. Het geeft mij alvast hoop!

geplaatst door Benzo - 5577 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be