Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 28 mei 2011

Grenzeloze Liefde

Beroepshalve kom ik vaak in contact met trouwers. Tijdens de wintermaanden schuimen we vooral huwelijksbeurzen af, maar nu de vogels stilaan een ei leggen gaat ook het traditionele huwelijksseizoen van start. Een enkeling trouwt tijdens de donkere dagen, maar het merendeel van de verliefde koppeltjes kiest toch nog steevast voor een ceremonieel moment met obligaat groots feest tijdens de zomermaanden.
Wij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke aspect van de ‘altaarnatieve’ plechtigheid, maar gaan tevens het huwelijk leiden. Normaal ontmoeten wij het koppel een aantal keer face to face om het inhoudelijke voor te bereiden. Bij sommigen is er een stroom aan ideeŽn, bij anderen moet ik alles als het ware voorkauwen. Ieder koppel is net zoals ieder individu uniek op dat vlak.

In mijn loopbaan heb ik al een aantal speciale gevallen meegemaakt, maar vorige week bereikte me toch wel een bijzonder verzoek. Hieruit blijkt dat het geluk in een klein hoekje kan schuilen…maar het toont me ook aan dat een aantal volkswijsheden soms wel erg dicht tegen de waarheid aanleunen…
Dinsdag ochtend. Een mailadres met een vreemde extensie. Eerst denk ik dat het een spambericht betreft, maar nader onderzoek leert me dat het een huwelijksverzoek uit AziŽ betreft. Ietwat argwanend lees ik de mail grondiger. Via een datingsite heeft het gelukkige paar elkaar leren kennen. Super! Graag hadden ze hun huwelijk in het feeŽrieke Brugge voltrokken. Of ik hen kon helpen? Ze arriveren slechts enkele dagen voor de grote dag en omwille van het tijdsverschil kunnen we enkel via mail en skype communiceren. Wat mij betreft geen probleem, lijkt me een leuke uitdaging. Zo gezegd, zo gedaan. Er volgt een stroom aan informatie, het inhoudelijke zal snel beklonken zijn me dunkt. Op mijn verzoek, maken we een skype afspraak, om het iets persoonlijker te maken. Er heerst immers een krappe deadline en alvorens ik in mijn pen kruip, wil ik mezelf ervan vergewissen dat er sprake is van oprechte interesse in onze dienstverlening. Het skypen dien ik van thuis uit te doen, wederom omwille van het verschil in tijdszone. De skype bel rinkelt op het afgesproken tijdstip. Azia is calling! Haar stem komt me onmiddellijk bekend voor, maar ik kan die niet toewijzen. Als de beeldverbinding tot stand is gekomen, stel ik tot mijn immense verbazing vast dat het een ex kotgenote betreft! Zij was een buitenbeentje, een atypische studente, wat onverzorgd en althans toen een beetje sociaal onvaardig. Ik moet toegeven dat ook ik soms stereotyperend was ten opzichte van haar. Ik herinner me echter dat we occasioneel een goede babbel hadden in de keuken, als de anderen verdwenen waren. Het stemt me echter gelukkig dat ook op haar potje een dekseltje past en dat zij het geluk gevonden heeft. Het was nog de kwaadste niet. Ik ga met plezier aan het schrijven. Ik wil nog een uitreksel uit mijn eerste paragraaf met jullie delen:’… De wťreld is ťťn groot dorp. Lang leve de grenzeloze liefde!...’

geplaatst door Benzo - 5562 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be