Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 17 mei 2011

Liefde sterft maar bij leven

Liefde sterft maar bij leven
Wat maakt er dat je verliefd wordt? Of dat je ineens denkt ‘ja, dit is de man/vrouw van mijn leven’?
Is de wens de vader van de gedachte, of is er iets reëels?
Enige maanden geleden was het ineens zo. Ja ik wist het: de hoog geroemde klick was er bij mij, en ik dacht ook bij haar want meende toch duidelijke tekenen te zien en te krijgen.
Vier ontmoetingen in minder dan twee weken, drie daarvan samen belevend waar we allebei van houden. Verbeelding doet de rest. Je denkt al aan hoe het verder zal zijn, als je met dat gevoel de andere in de armen sluit en liefkoost. Zoete dromen vullen de gaten in het bouwwerk waaraan je ziel zich vergaapt zodat je lijf de stromen al voelt die er doorheen gaan vloeien. Het omgekeerde van fantoompijn.
Al de rest heb je al op nul gezet, geen ander contact is nog de moeite. Voor jezelf is het duidelijk. Een diepe tevredenheid heeft zich al meester van jou gemaakt. Het moet alleen nog voort kunnen gaan.
En dan komen de ‘maar’-berichten met beslommeringen waarmee zij uitgerekend dan kampt. Nee, het genieten zoals gedacht zit er nog niet direct in.
De tekenen aan de wand worden groter en vullen steeds meer zijden van je hersengangen. Vertwijfeling. Heb ik het dan zo verkeerd voorgehad? Ben ik nu echt door mijn intuïtie belazerd? Want je hebt haar nog nauwelijks aangeraakt. Je wist toch al dat je, eens zo ver, alleen maar hartstochtelijk lief zou hebben. Ook terwijl je niet weet hoe de ander lief heeft en zich daarbij gedraagt in bed waarin je het wel héél goed gaat weten worden, ook al zou dat lang kunnen duren omdat zij misschien niet jouw tempo huldigt.
Wat je dacht en bijna voor zeker hield, blijft uit. O maar je hebt geduld, het knaagt (nog) niet aan het gevoel dat je de ander toedraagt. Elk ontvangen bericht blijf je als positief zien en zal je beantwoorden. Er is toch communicatie, en is niet juist dat belangrijk bij een gevoel dat noch min noch meer op liefde duidt? Maar als die communicatie verder uit blijft of tot vaag vooruitzicht van contactherneming verschrompelt, weet je het wel of je zou een olifantenhuid moeten hebben. Je krijgt bijgedachten die ‘zien’ wat je de oorzaak meent te weten voor het al jaren alleen zijn van de andere: je ondervindt het nu immers zelf. Je gevoelens verbleken. De gevonden gewaande liefde sterft. Vlugger dan je voor mogelijk had gehouden.
Liefde sterft maar bij leven.

geplaatst door Harry - 5510 keer gelezen

beoordeeld 4.6/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be