Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 26 mei 2011

Sparen


Gisteren na vieren in het zonnetje gelegen en door de walkman 24 Chopin preludes langs de oortjes in de hersenpan laten pompen en weer onder grote indruk geraakt van het pianistiek gevoel bij mijn toch-nog-steeds-een-der- grote-favoriete-vertolkers. Zalig gewoon.
De zon zou al bijna aan de straathoek gestaan hebben toen ik onder de douche ging, wat aan trok en nog wat met mijn boek op het terrasje aan het eind van de straat zou gaan zitten bij een Orval.
Tiens, daar zat een kozijn met zijn vrouw. Hij komt deze zomer in de buurt wonen, vertelde hij. Onze laatste ontmoeting was een paar maanden geleden bij het afscheid van mijn beste tantetje, zijn moeder.
Ik vertel hen over het met de klokken uit ‘Rome’ ontvangen paasei volgens hetwelk mijn kerkelijk huwelijk van destijds weer is herrezen (zelf een paaswonder) na 22 jaar buiten mijn medeweten- en nog een jaar daarna- ‘ongeldig’ te zijn geweest. Behalve dat het nu weer 'geldig' is, was dat allemaal ouwe koek voor hem; dingen die hij wist.... Val nou dood!
En als hij wist wat ik niet wist, dan wisten het er ook nog veel meer, denk ik dan. Allicht ook mijn moeder, die het me nu toch niet meer zou kunnen vertellen, mijn zus en schoonbroer die ik de dag voordien nog net had gezien....
O wat zijn de mensen toch vol mededogen. Ze weten van jou wat je zelf niet weet, maar ze ‘sparen’ je. Jaren naŽen kwamen we mekaar tegen op diverse gelegenheden, dronken we een glas -en pisten die plas- en bleef alles zoals het was. Dat dacht ik toch.
Moet ik nu blij zijn of eigenlijk wat verontwaardiging gewaarworden ?
Ik zal dat maar in het midden laten.
Zelf niet te beroerd om me bloot te geven, bedenk ik dat ik toch niets kon zeggen over wat ik zelf niet wist. Misschien heeft iedereen wel gedacht dat ik er willens en wetens over zweeg. Dat ik het uit de weg ging.
Niets ging ik uit de weg.
Het waren de anderen. Zij wisten me te ‘sparen’.
Ik hoop dat tenminste zij er rijker van werden.

geplaatst door Harry - 5399 keer gelezen

beoordeeld 4.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be