Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 28 mei 2011

spontaan en onverwacht

Zou het kunnen, dat er niets gaat boven de spontaneďteit van het warempele ontmoeten? Die rencontres die zich manifesteren, per toeval of door omstandigheden. De statistieken vertellen dat cupido bij uitstek pijlen verschiet op de werkplaats en in de familiekring. Ik heb die beide uitkomsten altijd fascinerend gevonden, al helemaal de familiekant, want gefeest wordt er bij ons nauwelijks en dan nog in zeer beperkte kring. Tenzij we ons beknopte gefeestvier op opvallende plekjes zouden organiseren, ben ik nooit geraakt geworden door een of andere verdwaalde pijl.

Mijn werkplek heeft op het eerste gezicht geen kandidaten in de aanbieding. Vrijgezellen zijn te jong en onbezonnen (hun volste recht), de kanshebbers zijn getrouwd of homoseksueel, en de overgebleven solitaires zijn net als in mijn privé cirkel toogwaardig zonder enig perspectief (tenzij toekomstige schoonmama adopteren een optie is). Groot is dus mijn verrassing als ik via een werkevenement mezelf ineens omringd weet van straffe mannen.

De plaats delict is de ardennen, geprezen omwille van haar robuuste plateau, in de lente evenwel, frisogend groen. Met de zacht kabbelende Ourthe op de achtergrond, lijken de aanwezige mannen uit hardsteen geslepen. Ik schrik me een hoedje. Om tot de orde van de dag door te dringen, moet ik voorbij luidruchtige bendes accountants, wiens merknaam ik me niet laat ontvallen; hun mogelijke klanten op deze site zouden het ervoor over hebben contractbreuk te plegen. Ik moet ook langs een bekende winkelketen, die blikjes en andere droge voeding van het ene palet naar het andere verslepen. Zo kom ik uit bij eigen team, ploeg of nog dierbare collega's (in uitbreiding - hier nu is wel sprake van een GROTE familie).

Des avonds, als de kippen op stok gaan en moedige ballads bij een denkbeeldig haardvuur naar boven borrelen, laten wij, vrouwen in het gezelschap, het ons welgevallen. Voor een keertje hoeft vrouw noch man een effort te doen, niemand is bezig met daten, at all. Lekker samen om die tafel, elkaar proberen begrijpen (de uiteenlopende dialecten vieren hoogtij). Lachen, gekscheren, ontspannen en plotsklaps ontroerd raken door een Friese man van 91, die aan een tafeltje verderop met volle borst 'de internationale' meedreunt, waarna zijn vrouw hem liefdevol in zijn nek aait.

Dat gebaar aanschouwen, herinnerd worden aan de zacht ruisende Ourthe en weten waarvoor we het doen.

woolfenb
(aka schildpad)

geplaatst door Woolfenb - 5324 keer gelezen

beoordeeld 5/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be