Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 25 mei 2011

To date or not to date, that is the question…

Sommige mensen blijken eeuwen later nog steeds brandend actueel met hun uitspraken en geschriften. Shakespeare is zo iemand...

Want zeg nu zelf, is een liefde in je leven echt essentieel om gelukkig te zijn? Heeft je bestaan echt geen zin zonder? In sommige landen definiëren ze geluk als: “vandaag eten hebben en een dak boven je hoofd om te slapen” of zelfs maar één van beide…! In ons belgenlandje zijn we ondertussen al heel wat veeleisender geworden en zijn we met zoiets eenvoudigs al lang niet meer tevreden – laat staan GELUKKIG!

En dus mag je je – terecht - de vraag stellen: maakt daten me gelukkiger? Of is het een noodzakelijk kwaad, een fase waar je gewoon door moet om toch ooit naar dat volgende, zo gewenste niveau te geraken, nl. een vaste relatie? Een maatje voor het leven...

Soms als ik in mijn tuin sta en luister naar de vogeltjes, het geblaat van de schapen, het geruis van de wind door de bomen… (en ook de grasmaaier van de buren van drie tuinen verder! ;-)) dan vraag ik me af waarom ik toch de moeite doe om te daten.
Op zulke ogenblikken ben ik perfect gelukkig en lijkt de hele wereld in harmonie.
Stel je dan diezelfde situatie even voor mét een man in mijn leven die me net op dat ene perfecte moment komt vragen waar zijn verdomde sportsokken toch wel weer gebleven zijn of wat we die avond gaan eten, en je krijgt een heel ander beeld… Een donkere mentale donderwolk zou zich ongetwijfeld in geen tijd van me meester maken en ik zou wellicht net niet aan het snauwen slaan. Tja... Of prik ik nu al te veel door de roze relatiewolk heen?
EQ is wellicht de sleutel tot alles, de man die een dergelijke situatie kan inschatten en die niet wil verpesten, die kan mijn maatje worden...

Maar dan zijn we weer bij het datingverhaal… hoeveel dates moet je met iemand hebben voor je iemand correct kan inschatten? Zoals elke vrouw weet, is een man op het verleiderspad gevaarlijker dan om het even welk roofdier. Het is een leeuw op kousenvoeten met kameleonachtige eigenschappen… tot mijn grote scha en schande is het me al meer dan eens overkomen dat een man me schaamteloos naar de mond praatte en zo de indruk wekte toch minstens over een basis-EQ te beschikken. Toen het puntje bij het paaltje kwam - of de aap uit de mouw - bleek jammer genoeg wel eens dat de persoon in kwestie eigenlijk vooral kickte op de jacht en amper interesse had in de prooi!

De vraag blijft dus: is het wel een goed idee om te daten? Moet liefde je niet overkomen en als bij toverslag verblinden in plaats van ernaar te zoeken? Of moet je het toeval toch echt wel een handje helpen om de zaken wat te bespoedigen? To date or not to date, that is the question…

geplaatst door Chiquita - 5302 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be