Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 15 mei 2011

Vakantie vlinders

Het was eindelijk zo ver, onze jaarlijkse springbreak. Snel wat zon, cultuur en ontspanning opzoeken in het bruisende Spanje. De heerlijke geuren van paëla en churros, de betoverende pracht en praal van Moorse overheersing, het fleurige straatbeeld vol bloemenpracht, de feestelijkheden van Dos de Mayo en het stressvrije zuiderse levensritme. Daar wordt men 100 jaar. En natuurlijk die zuiderse passionele types niet te vergeten. Genieten geblazen!

Op een pleintje profiterend van onze laatste momenten in de lentezon, merk ik dat we geobserveerd worden door enkele dames. Iets wat mij thuis zelden tot nooit opvalt. Ik besluit even mijn focus op hen te richten. Mijn aandacht wordt letterlijk en figuurlijk naar hun tafel gezogen, alsof ik geen andere richting meer uit kan. Stralende blauwe ogen waarin ik haast verdrink. Een atypisch zuiders kenmerk. Het mysterie boeit me hoe langer hoe meer. Haar gitzwarte haren stralen in de zuiderse zon. Ze blijft steeds langer in mijn ogen kijken. Ik zie de vriendinnen druk praten en giechelen. Wat zou er daar over de lippen gaan? Ons keurend op de toeristenschaal? Plots komt een drankje in onze richting, een traktatie van de dames zo blijkt. Wij knikken vriendelijk. Maar geen van beiden maakt aanstalten om de tafels bij elkaar te schuiven. Zou ze iets in mijn blonde lokken zien?

Mij hart gaat te keer. Ik zie er toch ok uit? Geen foute kleding? We zijn per slot van rekening op reis… . Lang geleden dat ik door die gedachten werd overvallen. Uit het niets, komt haar prachtige silhout mijn richting uit. Vol ongeloof, beleef ik haar komst in slow motion. Na een sympathieke introductie waarbij ik word afgeleid door die blauwe kijkers, de vraag of we straks soms geen zin hebben om hen te vervoegen. De feestelijkheden van 2 mei kennen hun hoogtepunt. Ik wil maar moet haar, met de krop in de keel, ontgoochelen. We moeten straks het vliegtuig op. Coördinaten uitwisselen? Graag! We nemen met een zachte knuffel afscheid. Dit smaakt naar meer. Ik blijf haar nastaren tot ze uit het zicht is. Haar naam spookt door mn hoofd en ik word overvallen door een stroom aan emoties. Waarom nu? Wat als we hier iets langer zouden zijn? Waarom gebeurt dit thuis nooit? Ik hoop vurig dat de vlucht volboekt is. Op de luchthaven volgt de ontnuchtering. Ik troost me met de gedachte dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Op de terugvlucht kan ik maar aan één ding denken: snel terug vakantie?

geplaatst door Benzo - 5498 keer gelezen

beoordeeld 4.25/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be