Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 18 mei 2011

Vermakelijk tijdverdrijf

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit internetdating niet erg serieus neem…
Ik check wel regelmatig mijn account, maar om nu urenlang te gaan zitten chatten, berichten te schrijven of profieltjes uit te pluizen, daar heb ik jammer genoeg noch de tijd, noch het geduld voor. Ik bekijk het allemaal wat pragmatischer en ben ervan overtuigd dat ik vroeg of laat mijn Mister Right wel toevallig tegen het (internet)lijf loop.

Ernaar zoeken heeft geen zin: net zoals je nooit op zoek moet naar een meubel om een lege plek in de kamer te vullen – die vult zichzelf als bij wonder altijd binnen de kortste keren - zal ook die lege plek in mijn hart vroeg of laat wel weer als vanzelf gevuld worden.

Toen ik een paar weken geleden eens heel veel tijd had besloot ik toch om eens een paar profieltjes uit te checken… groot was mijn verbazing!
Ik dacht dat ik zelf al redelijk veeleisend was, maar de wensenlijstjes van vele mannen bleken nog heel wat langer en meer dan eens lichtjes onrealistisch of zelfs ronduit lachwekkend!
Zo las ik het profiel van een man die op zoek was naar een partner die licht slaapt omdat hij zelf een lichte slaper is. Heeft hij al ooit nagedacht over wat dat in de praktijk zou geven? Ik beeld me dat als volgt in: de ene is net na lang woelen in slaap gevallen, als de andere wakker schrikt door de onverwachte stilte, waarna de eerste uiteraard weer wakker wordt van die onverwachte bewegingen, etc. Hilarisch! En tenzij een van de twee besluit om een zichzelf even KO te leggen met een of ander zwaar slaapmiddel, gaat dat zo de hele nacht, en nacht na nacht, door. Ik vrees dat een dergelijk koppel hele lange nachten tegemoet gaat, al hoeft dit uiteraard geen nadeel te zijn als die slapeloze tijd met een vleugje creativiteit wordt ingevuld…

Op een ander profiel las ik dan weer iets dat me wat ergerde: deze man wilde geen partner waarvan de ouders gescheiden waren. Pardon? Is dat niet iemand beladen met alle zonden van IsraŽl? Gaat hij er a priori van uit dat mensen met gescheiden ouders zelf ook geen relatie op de rails kunnen houden of is het omdat dit niet ‘hoort’ bij het ideale plaatje? Staan we hier niet allemaal op deze site omdat een eerdere relatie is stukgelopen? Weten we niet als geen ander welke angels en valkuilen relaties kunnen meebrengen? Hoe moeilijk het is om van een relatie een blijvend succes te maken? Over hypocrisie gesproken…

De kortzichtigheid van sommige – hoogopgeleide - mensen slaat me soms met verstomming… maar kom, een uur niet gelachen is een uur niet geleefd, en ik had weer eens heel hartelijk kunnen lachen, dus niet getreurd!

geplaatst door Chiquita - 5245 keer gelezen

beoordeeld 4.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be