Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 18 mei 2011

Weemoed

Wat is het heerlijk om single te zijn. Zo noemen ze dat toch single. Tot voor kort dacht ik dat het om dat 45 toeren plaatje ging uit mijn jeugd. Even ‘single’ gegoogeld , meer dan 2 miljard hits. Zoveel zijn het er niet, maar toch wijst het op de belangrijkheid. En ja nu ben ik het ook, ik hoor tot die grote, leuke club. En wees nu toch eerlijk het heeft toch iets, geen gezeur en gezaag bij al die dagdagelijkse beslissingen. Neen ik ben zelf verantwoordelijk en ik neem die ook. Intuïtief neem ik de juiste beslissingen. Weg de verwijten als je eens wat later thuiskomt na een pint met de kameraden. Geen geleuter over niet op zijn plaats gelegde was. Ongegeneerd naar het voetbal kijken, het kan eindelijk allemaal. En de kinderen worden al wat groter, ik zorg voor hen maar nu kunnen ze meer en meer alleen. Dr Oetker doet zijn werk.

Maar waarom zijn we hier dan allemaal ? Met van die kleine fotootjes lachend naar al die andere onbekende singles ? Reikhalzend naar die ene date die ons heerlijk single zijn aan diggelen zal slaan. Je kent niet eens hun stem. Al die perfecte mensen die allemaal naar eerlijkheid en heerlijkheid verlangen. Soms een jaar te oud of een centimeter tekort. Uitkijkende naar de mails ,chats en dates die de single in ons zullen vermoorden. Zijn we dan allemaal flagellanten die ons single geluk zomaar willen opgeven ?

Neen beste dater, de grote Elschot wist het al, ‘ tussen droom en daad , staan wetten in de weg en praktische bezwaren, en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren, en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat. Het gaat om weemoed. (letterlijk wee te moede, of droevig gemoed). Het gaat om heimwee naar wat ooit was en hopelijk terugkomen zal. Of zoals Heine het dichte in de Lorelei :

Ich weiß nicht was soll es bedeuten,
Dass ich so traurig bin;
Ein Märchen aus alten Zeiten,
Das kommt mir nicht aus dem Sinn.

In mijn gedachten klinkt Bram Vermeulen met zijn Rode Wijn, ja singles laat ons vrolijk zijn. Stil verlangend naar Heines sprookje ga ik weemoedig slapen.

geplaatst door Peterbmb - 5429 keer gelezen

beoordeeld 4.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be