Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 juni 2011

Daten is plezant

Bij het lezen van een aantal blogs van leden wordt vaak, uitdrukkelijk of onrechtstreeks, de gênante vraag gesteld of een partner zoeken door middel van een dating site wel de juiste manier is. Op zich is dit een gênante vraag, want je doet het toch. Maar met twijfels blijkbaar ?

Is het bekijken van de foto’s in feite wel een aanvaardbare praktijk? Is het lezen van profielen niet een soort voyeurisme ?

In al die vragen of bedenkingen zit hoe dan ook een verborgen waarde-oordeel. De liefde moet immers toevallig zijn. Dat wordt zo ook vaak voorgesteld in romans of in films. Je loopt de bloemenwinkel buiten en botst tegen iemand aan. Of je staat op de bus te wachten terwijl het regent en de bus blijft weg en van verveling en ergernis begin je een praatje. Of je gaat een dancing afschuimen en zoeken ? of je nieuwe collega op het werk staat telkens bij de copier als je er ook moet zijn…. En dan slaat de “vonk” over…!

Er zijn reeds tal van wetenschappelijke studies gemaakt over die vonk. Het blijkt een kwestie te zijn van chemie in ons lijf. En die chemie wordt dan in gang gezet door hormonen.

Dus is er ook geen enkel verschil de chemische reactie te zien ontstaan bij een toevallige ontmoeting of al speurend op een site. Uiteindelijk is dit laatste ook toeval. Als ik niet surf en jij er niet op staat, dan kan de chemie natuurlijk nooit ontkiemen. Misschien is dat een vorm van gestuurd toeval, maar het blijft toeval.

Er is dus niet mis met zoeken op een dating site. Het is gewoon een andere manier om in contact te komen met mensen, maar anders is niet verkeerd. Of zijn alle mensen zo romantisch dat zij hopen de prins op het wit paard tegen het lijf het lijf te lopen aan de bushalte?

Een contact leggen langs deze weg, is ook best spannend, met een sluier van romantiek op de achtergrond. En misschien neemt de romantiek het dan wel over en treedt het chemisch proces in werking.

Er is bij mijn weten nog geen wetenschappelijk antwoord op de vraag waarom iemand verliefd wordt op die ene en niet op die andere. De wetenschap zegt dan dat de chemie niet ontstaat, maar zegt nog altijd niet precies waarom wel of waarom niet. Dat is dan ook een vorm van toeval.

De stukjes van de puzzel moeten op hetzelfde moment goed vallen langs beide kanten. Een wiskundige kan daar misschien eens een probabiliteitsberekening over maken ? De stukjes van de puzzel ken je trouwens. Een paar voorbeelden van puzzelstukjes : fysieke verschijning, kleur van de taal, charme, vorm van gedraging.

Persoonlijk geloof ik dat de fysieke verschijning de belangrijkste trigger is. Dat zijn de puzzelstukjes die de totale boord uitmaken van de puzzel. En iedereen weet dat je een puzzel legt beginnende met de boord. Al zal het belang van de fysieke verschijning waarschijnlijk dalen met leeftijd. En met de wijziging van de hormonenspiegels. Maar uiteraard is de attitude om open te staan voor iemand, een essentiële factor.

Daten is nog altijd geen missverkiezing. Ik heb niets tegen foto’s in badpak (die quasi nooit geplaatst worden), het is gewoon proberen of er een deksel op een potje past. En als het deksel niet past, kan er nog altijd een smakelijk gerecht van vriendschap uit dat potje komen.

geplaatst door Zozzeke - 5591 keer gelezen

beoordeeld 4.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be