Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 15 juni 2011

De regels van het spel

Elk spel, van welke soort ook, heeft regels. Monopoly, schaken, stratego, kaarten, voetbal, en ook daten is een spel. Soms is het spel gebaseerd op denkwerk en vernuft zoals schaken, soms speelt het toeval de belangrijkste rol zoals met teerlingen werpen, het blindweg trekken van een kaart. Daten is een spel van een bijzondere soort. Het combineert het toeval met een vorm van emotionele reactie. Een foto spreekt aan, een profiel lokt interesse uit, wat emotionele en sensitieve impulsen zijn, maar het toeval is natuurlijk dat de foto en het profiel aanwezig zijn en ontdekt worden.

Wat zijn dan de regels van het daten ?

Er zijn er blijkbaar geen, er is geen handboek, al zal waarschijnlijk iemand ooit wel eens tips en trucs geschreven hebben, nuttig bij het daten. Maar dat zijn natuurlijk geen regels zoals in een reglement om het spel fair en correct te kunnen spelen. Niettemin zouden er toch enkele regels moeten gevolgd worden.

Wanneer je je op een dating site begeeft, is het de bedoeling een contact of date te vinden. Iedereen weet hoe dat werkt. De leden zoeken, filteren en nemen contact. En dan ? Als je contact neemt, is het de verwachting dat er een antwoord komt. Dat is de regel van het spel. Het is dan ook een spijtige vaststelling dat veel leden gewoonweg niet antwoorden op een contact. Het kan best zijn dat je geen interesse hebt, maar waarom dat dan niet duidelijk antwoorden? Dat is immers fairplay. En dat is een tweede regel van het spel.

Dat je niet moet participeren op een dating site als je geen goede bedoelingen hebt, is vanzelfsprekend. Dat er soms personen zijn met minder fraaie intenties, kan ook al niet uitgesloten worden. Er zijn zo van die verhalen.

Hoe dan ook, ik durf pleiten voor een soort erecode : wees fair en antwoord altijd. Doen !

geplaatst door Zozzeke - 5650 keer gelezen

beoordeeld 4.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be