Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 juni 2011

De vrijgezel en zijn cliché's

Nu ik reeds een poosje zowel in het ‘echte’ als in ‘de virtuele’ vrijgezellenwereld vertoef, vallen me een aantal zaken op. Ik laat er even mijn licht op schijnen, doch wil hiermee niet pretenderen dat ik er me ook niet aan bezondig!
Het cliché bij uitstek, wat je met de regelmaat van de klok te horen krijgt, luidt: ‘Ik? Op zoek? Maar neen, ik geniet met volle teugen van mijn vrijheid!’.

Ik heb dan spontaan de neiging om me af te vragen waarom iemand zich in de kijker plaatst op een datingsite. Geef je daar niet expliciet mee aan dat je vrij én op zoek bent? De stelling kan opgaan voor iemand die net een relatiebreuk te verwerken kreeg, maar ik vermoed dat het bij velen een onderdrukte neiging naar een gemis in het leven betreft. Het is nu eenmaal geen schande om via deze weg op zoek te gaan naar nieuwe contacten, zolang je deze weg met een gezonde dosis relativering bewandelt.
Eenmaal je een fijn contact met iemand hebt opgebouwd en als je die eerste barrière weet te omzeilen, wordt het vaak een helse opdracht om een passend moment te vinden om ook in real life een aspraakje geregeld te krijgen. Want die agenda’s zitten toch oh zo vaak overvol. Vrijgezellen leiden graag een boeiend leven en vergaren een schare vrienden rondom zich; hier wordt ook schuldig gepleit. Alleen is maar alleen natuurlijk. Maar het blijkt nogal moeilijk om uit die comfort zone te treden. Je moet iets over hebben voor die nieuwe ontmoeting. En een boeiende avond met die vrienden, en een nieuwe ontmoeting; je kan nu eenmaal niet alles hebben. Het vergt wat moed om uit die routine te breken en jezelf open te stellen voor afspraakjes met mensen die je nu eenmaal nog niet zo goed kent.
Een gevolg van de weinige tijd en ruimte die gemaakt worden voor nieuwe ontmoetingen, is dat het eerste afspraakje meteen een voltreffer moet zijn. Verwachtingen en perceptie zijn nu eenmaal eigen aan de mens. Maar biedt een spetterende eerste date een garantie op een stabiele relatie? Ik ben geneigd te denken dat er meer voor nodig is. Natuurlijk is die ‘klik’ vereist, maar je kan onmogelijk op basis van één ontmoeting uitmaken of je samen past. Elkaar op je eigen tempo leren kennen zonder torenhoge verwachtingen te koesteren, zou dat geen optie zijn?
Het staat echter al s een paal boven water dat het áltijd leuk blijft om te daten, je houdt er per slot van rekening vaak een toffe vriend of vriendin aan over, en wie weet wat daaruit van moois kan bloeien!

geplaatst door Benzo - 5618 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be