Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 9 juni 2011

Enkele losse bedenkingen na 9 maanden daten

Gisteren heb ik voor het eerst de ‘geen interesse’-knop gebruikt. Het bewijs dat lang op een datingsite zitten, een mens eelt op de ziel bezorgt. Als ik in het verleden berichtjes kreeg, deed ik altijd mijn best om vriendelijk en beleefd te antwoorden, zonder hoop te geven op een afspraakje, tenzij ik zelf dat afspraakje wel zag zitten. Bij mannen die het gebrek aan enthousiasme niet tussen de regels door konden lezen, probeerde ik zelfs vriendelijk maar kordaat uit te leggen wat me tegenstond in hun profiel. Na twee heen en weer berichtjes de zaak laten doodbloeden, dat werkt meestal ook wel. Maar de “geen-interesseknop” bleef tot nu toe onaangeraakt.

Ik vind het een laffe knop, ook al heb ik er dus zelf gebruik van gemaakt, al hield ik er wel heel even een slecht gevoel aan over. Je schuift iemand aan de kant zonder een woordje uitleg. Ik kan me inbeelden dat dat in sommige gevallen kwetst, of op zijn minst bepaalde mensen die niet blaken van de zelfzekerheid, met twijfels opzadelt. Ik vrees dus dat 9 maanden vertoeven op een datingsite me geen betere mens heeft gemaakt.

In dezelfde lijn maar nog een slagje erger vind ik het systematisch blokkeren van bepaalde profielen. Het is me al overkomen dat ik toevallig op een foto wil klikken op de ledenpagina, dat ik de melding krijg dat deze persoon me heeft geblokkeerd. De eerste keer dat me dit overkwam was ik redelijk geshokeerd (ik geeft het toe, mijn ego vond dat niet leuk). Waarom zou iemand met wie je nog nooit een woord hebt gewisseld, je blokkeren, dat was voor mij een compleet raadsel. Nu, it’s a free world, their loss, my gain, mensen die zo in elkaar zitten, die wil je toch niet beter leren kennen? Het voorstel van de site zelf, om de persoon dan maar zelf ook te blokkeren, vind ik dan weer regelrecht hilarisch… want waarom zou je zomaar iemand blokkeren die je van haar noch pluim kent?

Wat heeft 9 maanden daten dan nog meer opgebracht, behalve dat ik hier wat ongevoeliger ben geworden?
Een paar zeer waardevolle vriendschappen, een paar mooie blogs, een beetje mensenkennis en een beetje zelfkennis gelukkig ook (jaja, ik heb geleerd dat ik intimiderend overkom, alleen weet ik niet goed wat ik daarmee aan moet…) , een vernieuwende kijk op relaties en single zijn. Voor de rest veel tijd verloren aan oppervlakkige contacten, tijd die ik waarschijnlijk beter had gestoken in op bezoek gaan bij de mama (als ik haar mag geloven), aan bestaande vriendschappen onderhouden (dat is ongetwijfeld waar…). Maar eigenlijk vind ik het windowshoppen naar profieltjes best wel leuk, een beetje zoals mensenkijken op een terrasje. De terrasjes lonken momenteel wel harder dan de profieltjes, zou daten een seizoensgebonden activiteit zijn? En wie weet brengen die terrasjes inspiratie voor een blogje. Die blogjes leiden trouwens tot de meest interessante mails, gesprekken en ontmoetingen. Mentale nota: ik moet tussen de terrasjes en het mensenkijken dringend tijd vrijmaken !

Voor meer blogjes…

geplaatst door Jds - 6044 keer gelezen

beoordeeld 4.89/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be