Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 24 juni 2011

Hond verraadt ontrouw

Vroeger was ik de enige thuis, die regelmatig met Pieke, de familiale huis-, tuin- en keukenhond, een krachtige, zwarte Labrador, ging wandelen. Een uurtje alleen zijn met een beest dat nooit neen zei. Heerlijk stoeien in de bossen. Met een stok gooien en die terug brengen was haar opperste geluk. Maar als Pieke moe was draaide ze zich om en liep alleen terug naar huis, want –slim als ze was- ze kende de weg retour naar huis! Einde van de intieme ogenblikken van gezelligheid met mijn grootste vriendin in het dierenrijk.

En toen kwam de dag dat Bieke, mijn vriendin met wie ik al 12 jaar een gelukkige, liefde- en respectvolle relatie had, nood had aan verandering en vernieuwing. Bieke had nood om een psycholoog te zien, waarna ze ook nog even bij een nieuwe gynaecoloog langs moest, om na 2 jaar opnieuw de pil te nemen. Vreemd voor een 50-jarige, die al een tijdje onbekwaam bleek! Menopauze noemen ze dat. De sympathieke leraar wiskunde, op school waar ze les gaf, ging geregeld koffie voor Bieke halen, zo vertelde zij mij. Ook de hond kreeg het beste, want zij mocht eindelijk ook eens met het andere baasje gaan wandelen. In joggersornaat vertrok Bieke met Pieke. Terwijl ik in het thuiskantoor bleef werken. Een GSM meenemen op de wandeling, annex looppartij, was niet nodig… Tevens was ik geveld door een opkomende adervernauwing en was ik verplicht om ’s avonds vroeg, doodop, onder de veren te kruipen. Maar als ik dan na een uur of anderhalf opstond om te kijken waar mijn vriendin bleef, vond ik haar in de zitkamer op de zetel, de ogen rood van het huilen. Pieke gaf haar de nodige troost, als ze tenminste niet, gezellig bij mij, in het bed lag. Het gebeurde wel eens dat Pieke al om acht uur naar bed ging om daar een zalig hondenslaapje te doen.

Geleidelijk begon ik de tekenen van verliefdheid te ontdekken! Maar niet de verliefdheid die ons had samengebracht en samenhield. Er moest dus iets zijn! Waarom een psycholoog? Waarom een nieuwe gynaecoloog, die het gemis van vrijen bij mij legde, omwille van mijn ziekte? Waarom bracht Rik, de sympathieke wiskunde leraar haar koffie in de lerarenkamer? Waarom het betraande gezicht ’s avonds en de onvoorwaardelijke troost van de hond? Waarom kwam Bieke terug met Pieke na een wandeling of jog sessie van twee uur. En waarom was Pieke dan niet moe, zoals ze moe was als ze ging wandelen met mij?

Toen ik een paar maanden nadien op zakenreis naar de Verenigde Staten en Costa Rica moest, vertelde Bieke mij dat onze liefdesrelatie zo goed als uitgeblust was. Ik kon beter bij mijn terugkeer mijn spulletjes pakken en opkrassen.

Nu, na ruimschoots twee jaar, is Bieke hertrouwd met Rik, de sympathieke wiskunde leraar, die haar koffie bracht in de lerarenkamer. Toen ik vernam dat ze ging trouwen heb ik Bieke per SMS een gelukkig, liefde- en respectvol huwelijk toegewenst. Dat vond Bieke tenminste sympathiek!

geplaatst door Pattin53 - 5738 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be