Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 17 juni 2011

The Quest for the Holy Grail

Er was eens een prins. Of ie mooi was of niet laat ik in het midden. Dat laat ik aan jullie fantasie over. De prins woonde in een mooi gerenoveerd kasteel op een terrein van 2000 HA, onderhoudsvriendelijk aangelegd met bossen, beemden en velden. In zijn stallen had hij een paar mooie bolides staan. 4 Arabische volbloeden voor het snelle werk tijdens de weekends, 2 Vlaamse trekpaarden voor het betere 4X4 werk tijdens de week en nog een paar buitenlandse modellen (spierwit, glanzende vacht en lange manen) enkel voor de show en om op te scheppen tegenover de buurman.

De prins was jaren gelukkig getrouwd geweest met de achternicht van de lokale gouverneur totdat ze plots in het holst van de nacht op zijn beste en duurste paard was gesprongen (zo gaat dat dan) en weggereden naar onbekende oorden. Hij had nooit meer iets van haar gehoord.

De eenzaamheid viel de prins zwaar. Hij miste vooral de diepgaande gesprekken (wat gaan we morgen eten schat? Gooi nog eens een blok hout op het vuur) bij de open haard in de troonzaal (elders in het kasteel waren geen opwarmingsmogelijkheden) Ook het voorlezen van gedichten bij het schijnsel van een kandelaar met walmende kaarsen had voor menige verpozing gezorgd tijdens de lange winteravonden. Af en toe ontbood hij zijn Hofnar die hem onderhield met grapjes over de buitenlandse politiek of een cover zong van een bekende nationale bard.

Op een mooie avond echter ontbood de prins weer zijn Hofnar en zei : “Hofnar, de eenzaamheid valt me zwaar. Kan je hier iets aan doen ? Kan je me opbeuren? “ De Hofnar zei : “ Hoogheid, ik kan je opbeuren met één van mijn nieuwste hits uit de “Minnestreel Top Vijf ” maar je hebt iets anders nodig. Je hebt opnieuw een gezellin nodig, een lieve vrouw die bij het schijnsel van de walmende kaarsen jou terug een diepere zin van het leven kan geven. “

“ Het zij zo ! “ sprak de prins en hij zond naar alle uithoeken van het land boodschappers uit met de volgende medeling:

“ wlstllnd prns zkt lve dnstmgd ds hrn om lvnsgzl te wrdn vr ht lvn!
mt an de vlgnd kwlteitn vldn : kndrn knn mkn, kkn, wssn, plssn, strkn, vlk ontvngn,
knnen zngn,dnsn, hl gd knnen vrijen, en vrlzn. Mt nt prse mooi zn.
onthouden indn nt ernstg. Kndidtrn instrn vr vlgnde mnd. “

(in die tijd werden teksten nog op een kalligrafische manier op perkament neergepoot en dus werd soms een beknopte versie neergeschreven om tijd te besparen)

Enkele weken later kwamen de eerste aanbevelingsbrieven binnen gestroomd. Sommige documenten werden per koerier afgeleverd via “ Den Hertog Levert “, andere geloofsbrieven werden afgeleverd per postduif. Dat laatste systeem was wel handig want je kon een week later (als de duif op krachten was gekomen na het torsen van de

Op de duur werd het wel wat moeilijk om al die duiven uit elkaar te houden en nog te weten wie welke duif naar de prins gestuurd had. Zo gebeurde het meermaals dat zijn antwoord bij de verkeerde persoon terecht kwam en dat de prins een afspraak regelde met een kandidaat die hij helemaal niet wenste te zien en die niet aan zijn
verwachtingspatroon beantwoordde.

Na zes maanden heen en weer geduifd te hebben en na een 150-tal afspraken had de prins de vrouw van zijn dromen nog steeds niet gevonden. De meeste vrouwen waren weduwen waarvan de man gesneuveld was tijdens een duel door het zwaard van de tegenstander, andere waren hun man verloren tijdens een recente veldslag met de buren en nog andere waren door de familie verstoten en leefden van het “ Openlijk Cenakel vh Middeleeuwse Welstellen ”. Deze laatste categorie dames stond zelfs ’s morgens te wachten aan de ophaalbrug aan de slotgracht om een plaatsje te kunnen veroveren in het kasteel.

De situatie werd onhoudbaar en de prins ontbood weer zijn Hofnar en sprak: “ Hofnar, ik heb je wijze raad opgevolgd en nog steeds heb ik de Ware niet gevonden. Wat kan ik nog meer doen ? “

De Hofnar zei : “ Hoogheid, er rest U maar één andere mogelijkheid. Ik heb wel eens gehoord van een ontmoetings plaats voor alleenstaanden. Het bevindt zich 7 dagreizen van hier en luistert naar de naam “ Heilige Graal “.

De Prins keek verbaasd op toen hij dit hoorde. Zou de vlag de lading dekken? Zou hij daar het onbereikbare vinden ? De vervulling van al zijn wensen? De sleutel tot het eeuwige leven ? De aanzet tot een rijk en gevuld leven ? Zou hij daar eindelijk de vrouw van zijn dromen ontmoeten ?

De Prins besloot het er op te wagen en ontbood zijn Hoofdadvizeur.

De Prins sprak : “ Zadel mijn beste paard ! (neem maar dat wit model met die uitgebouwde achtersteven zodat ik nog iemand achterop kan nemen en monteer ook mijn sportzadel). Vul mijn reiskoffers met proper ondergoed en mijn mooiste wambuis en zorg voor proviand voor 7 dagen en 7 nachten. Vergeet er geen grote zak met goudstukken bij te steken voor onverwachte uitgaven. En oh ja, als er nog postduiven toekomen met contactverzoeken, stuur dan gewoon die duif terug met de boodschap :)
“ Geen interesse”

Wordt vervolgd

geplaatst door Naccumbens - 5660 keer gelezen

beoordeeld 4.88/5 (34 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be