Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 16 juli 2011

Allergie

Er zijn veel redenen waarom mensen op restaurant gaan : je moet niet afwassen noch koken, geen boodschappen doen, het is gezellig, je eet andere dingen dan jezelf kan maken, het heeft wel een sfeertje van bediend te worden, het kader kan aangenaam zijn. En vooral, je kan beter praten en van gedachten wisselen, want de gesprekspartner heeft ook iets anders onder handen dan alleen het gesprek, dat ook makkelijker verloopt omdat er alleszins ook over het gerecht en de wijn kan geconverseerd worden.

Het is dan ook voor mij bijna voor de hand liggend bij een date een restaurant uit te zoeken dat voor beiden haalbaar is qua afstand. Ik nodig mijn date dan graag uit. Noblesse oblige zegt een welopgevoed en keurige heer.

Mijn eerste date ging dan ook door in een stemmig etablissement waar de Frans-italiaanse keuken wordt geserveerd. Het was prachtig zomerweer en dus genoten wij van de tuin, de lekkere wijn, een voorgerecht met aubergines, parmesan en tomaten, een schitterende escalope met salie en lekkere italiaanse koffie. Wij keuvelden aangenaam en het werd vrij laat. Terwijl ik op de rekening wachtte, voelde ik een hevige jeuk opsteken op mijn bovenbenen, in mijn lies en op mijn buik. Enigszins verholen, kon ik niet anders dan de jeuk onzichtbaar bestrijden door te krabben. Ik meende dat een insect mij serieus gestoken had. Tijdens de rit naar huis, werd de jeuk steeds erger en feller. Onmiddellijk bij thuiskomst bekeek ik natuurlijk wat er aan de had was. Mijn bovenbenen, links en rechts, stonden vol met rode pukkels, die overgingen in mijn lies en rond mijn middel en op mijn buik ontwaarde ik grote opgezwollen ronde vlekken , striemen en andere landkaartachtige rode tekeningen. Het voelde aan alsof een legertje dazeriken mij duizend keer had gestoken. Ik smeerde een cortisone zalf op alles wat opgezwollen en rood zag en nam voor alle zekerheid een anti-allergicum bekend onder de merknaam Zyrtec. Gelukkig viel ik vrij snel in slaap.

’s Morgens was alles zo goed als weg en ik had geen jeuk meer. Ik belde mijn date even op maar die had niet dezelfde verschijnselen. Het waren de hoogdagen van de EHEC bacterie en dus nam ik kontakt op met het restaurant dat mij verzekerde dat hun eten in orde was en het wel aan mij zou liggen…. Enfin, ik eet veel buitenhuis, maar een dergelijke reactie had ik nog nooit gehad. Ik zag trouwens ook niet in waarom ik zou reageren op de ingrediënten, die ik gegeten had, want die heb ik mijn leven al menigmaal genuttigd zonder enig probleem.

Ik ben nadien nog in restaurants geweest zonder enige reactie.

Mijn tweede date vond ook plaats in een restaurant in een kempisch dorp waar de franse keuken met Belgische toets wordt geserveerd. Ik at mosselen in curry-saus, kabeljauw met kruiden en een crème brulée. Ik drong een glas champagne en witte wijn en sloot de maaltijd af met koffie. Bij de koffie kreeg ik weer onstuitbare jeuk op mijn bovenbenen, mijn lies en mijn buik. Ik trok naar het toilet en zag onmiddellijk dat ik weer prijs had. Rode pukkels, opgezwollen vlekken, dieprode striemen. Ik verontschuldigde mij bij mijn date dat ik snel naar huis wou omwille van de hevige jeuk. Zij begreep het probleem. Onderweg reed ik dan nog eens te snel wat mij (weer) een boete kostte wegens snelheidsovertreding. Ik paste hetzelfde recept toe ter bestrijding : cortisone-zalf en Zyrtec. Na circa anderhalf uur was de jeuk zo goed als verdwenen en waren de zwellingen weg en het rood was als roos geworden.

Intussen heb ik nog een aantal keer een eethuis bezocht en zelfs mosselen gegeten. Ik heb geen enkele reactie gehad. Alles bleef volstrekt normaal.

Wat ik zo vreemd vind is dat de reactie die manifest van allergische aard lijkt te zijn, ontstaat telkens ik met een date op restaurant ben en niet wanneer ik met een vriend, een zakenrelatie of alleen uit eten ga. Zou de conclusie dan toch moeten zijn dat ik allergisch ben voor…..vrouwen ??

geplaatst door Zozzeke - 5892 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be