Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 10 juli 2011

De paters pedofielen

Zo’n veertig jaar geleden liep getuige school in een internaat bij de paters –laten we ze zonder schroom- de paters pedofielen noemen. Regelmatig bijles Latijn, Frans of wiskunde. Wat getuige tot dan, natuurlijk niet wist, was dat Fellatio of Sodomie ook tot het lesprogramma hoorden. Alleen werd deze terminologie bij het bewuste merk van paters, uitbaters van het internaat, wat te letterlijk toegepast… Eigenlijk had getuige zijn onschuld verloren door toedoen van een persoon die zijn macht te pas en te onpas misbruikte!


Later voelde deze akelige ervaring aan alsof er iets essentieel in zijn leven gestolen was! Bij zijn ouders was dit onderwerp niet bespreekbaar en werd het gesprek steevast afgedaan met het zinnetje ‘Vertel dat maar niet aan andere mensen!’ Soms kreeg getuige, toen hij nog jonger was, een ontnuchterende slag in het gezicht. Een kaakslag die telkens, ten gratuite titel, opnieuw uitgedeeld werd. Ook in een vorige relatie, met een streng opgevoed katholiek dametje, was dit onderwerp taboe, want ook zijn toenmalige partner had een nonkel pater, bij dezelfde orde paters pedofielen, op de koop toe, ook leraar waar getuige school gelopen had. Doch bij het barsten van de pedobuil, zo’n jaar geleden en dat op zich dan ook weer ruimschoots een jaar nadat getuige haar had verlaten, informeerde de voormalige partner schijnheilig of haar nonkel pater tot de club van ‘misbruikers’ behoorde.

Gaandeweg slaagde getuige erin om zijn leven als hetero op orde te krijgen en kon getuige het wangedrocht van de pedofilie te verdringen. Ook al doordat getuige het christendom afzweerde, zich liet ontdopen, of tenminste wat daarvoor doorgaat en zijn geestelijke honger stilde bij een gekend filosofisch genootschap. Het normale man-vrouw leven, met twee, werd een grandioos, romantisch feest. Alhoewel getuige nooit of nauwelijks met zijn partners over het ondergane misbruik sprak! Te weinig relevant, zo dacht hij... Getuige werd vader van twee gezonde en slimme kinderen. De oudste is ondertussen veearts. De jongste slaagde voor zijn eerste master nucleaire wetenschappen.

En toch doemde telkens het pedo spook op. Totdat bisschoppen en pastoors vorig jaar voor de openbare bijl gingen. Zelfs in een toevallig gesprek over pedofilie met een Vlaamse bisschop, na een benefiet voorstelling, voelde getuige ‘zijn schuldgevoel’ onterecht weer opwellen. Want de bisschop in kwestie draaide zich hooghartig om en wandelde plechtig weg! Alles was weer verdrongen uit het hoofd, totdat getuige, wat meer dan een week geleden, met een hartaandoening in de hartbewakingafdeling van een bekend ziekenhuis in Vlaanderen terecht kwam. Getuige hoorde zijn buurman, verborgen achter het gordijn, zoals een pastoor in zijn biechtstoel, enthousiast praten over zijn klooster en het internaat, waar ook getuige vroeger school liep. En plotseling was daar weer het beeld, de pijn, de nare ervaring van de lessen Fellatio en Sodomie. De angst sloeg hem om het zieke hart en elke minuut naast die even doodzieke priester, waaraan getuige niet kon of durfde vertellen hoeveel pijn en vernedering getuige vroeger van de congregatiegenoten van de zieke kamergenoot heeft moeten ervaren. Uiteindelijk heeft getuige met een klein hartje op een briefje geschreven wat hem jaaaaaaren geleden bij de paters pedofielen overkomen was. Dat heeft getuige afgegeven aan de behandelende arts. De arts riep hem uit de kamer, vermits de geestelijke kamergenoot natuurlijk kon meeluisteren. Getuige werd prompt uit het ziekenhuis ontslagen, met als excuus dat men dit natuurlijk niet kon weten. Natuurlijk kon men dit ook niet weten! Het deed deugd toen getuige naderhand met een vriendin, hierover kon praten. Zo ervaarde getuige, dat praten en luisteren soms geneeskrachtiger is dan opkroppen en verdringen!

geplaatst door Pattin53 - 7833 keer gelezen

beoordeeld 4.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be