Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 18 juli 2011

Niveaus van verlangen, nachtelijke gedachtes

Heb je soms het gevoel dat je andere dingen verlangt dan de mensen uit je omgeving? Iets materialistisch zoals een huis, een auto, geld. Of status zoals een specifiek merk van auto, veel vrienden, invloed, gezag, bevestiging. Mij zegt het zeer weinig.

Ik verlang ernaar om met je te babbelen. Ik zou daar zelfs meer geld voor willen geven dan voor iets wat ik kan zien, vastpakken, gebruiken.
Uren, dagen, weken met je praten, zelfs zonder je fysiek te zien. Niet dat ik dat laatste niet wil, integendeel zelfs.

Maar ik vind het minder essentieel. Ik wil je vooral vragen kunnen stellen, je mening weten, je ontcijferen, je ziel zien.
Het doet me opnieuw denken aan het boek dat ik aan het lezen ben. Hoogbegaafde mensen worden vaak niet begrepen beweert de schrijfster. Ze denken op een ander niveau.
Voel, wens, verlang ik op een ander niveau dan? Zonder een uitspraak te willen doen over welk niveau hier goed of beter is.

Misschien moet ik tijd met jou vragen als cadeau voor kerstmis of mijn verjaardag. Liefst ingepakt met doorschijnend papier, zodat ik de inhoud, de kern kan zien.
Met een waardebon erbij voor een plaats die alle overbodige componenten overboord gooit zoals tijd, omgeving, andere geluiden,... . Geen invloeden van buitenaf. Enkel jouw en mijn geest, gevoel en stem.

Ik vraag me af of ik nu volslagen onzin uitkraam. Ik ben moe en wil slapen, maar mijn intu´tie zegt verder schrijven. En mijn intu´tie zegt dat ik vaker mijn intu´tie moet volgen. Ik luister braafjes.

Ik wens mezelf een gesprek met jou waarin we mekaar vinden. Waarin we op dezelfde golflengte zitten. Dat betekent niet dat we over alles dezelfde mening, hetzelfde gevoel hebben. Een denkfout die in mijn perceptie iedereen maakt. Het betekent dat we er hetzelfde over (na)denken, er op dezelfde manier naar kijken. De consensus bestaat erin dat we er beiden willen over praten,
dat we het eens zijn over de manier waarop, dat we elk ons eigen gevoel en onze eigen visie aan mekaar vertellen, zonder de intentie te hebben mekaar te overtuigen.
We zijn akkoord dat we elk een mening hebben die perfect kan en mag verschillen. Geen discussie, ruzie, conflict mogelijk dus in dit soort conversaties.
Is dat geen mooie insteek voor elk gesprek, waar en tussen wie dan ook? Misschien zie ik het te simpel. Maar ik hou van simpel. Behalve bij de keuze van mijn cadeau dus.

Ik besluit nu toch te gaan slapen. En te dromen. Niet van een huis, auto of de lotto winnen. Wel van het zeemzoete geluid van je stem, de betekenis van je woorden en het inzicht en gevoel dat ze mij geven.

geplaatst door Galibier - 5680 keer gelezen

beoordeeld 4.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be