Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 18 juli 2011

T ieste buumke rechtse.

De 168-ste Gentse feesten zijn op gang getrokken! Hoewel de festiviteiten anno 2011 onder hemels plaswerk startten, was er al eerder nattigheid te voelen. Enkele dagen voor de feestelijkheden werd het voltallige Gentse stadsbestuur in kortgeding door de genaamde Bashar Baharak van de vzw Plasactie voor de rechter gedaagd wegens … discriminatie! Met zo’n naam zou je denken dat Bashar Baharak het Gentse stadsbestuur voor de rechter sleepte omwille van minachting voor haar oorsprong! Niets is minder waar. Bashar Baharak droeg nobeler bedoelingen in het vaandel. Niet dat ze een veelplasser is, maar Bashar Baharak vond dat er te weinig twaletten –zullen we dan ook maar schrijven zoals we het uitspreken- voor vrouwen waren.
Met een nobele daad, het CGKR (Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding) waardig, heeft mevrouw Baharak van de tot dusver onbekende Plasactie vzw –je moet toch een rechtspersoonlijkheid hebben om de hoogweledel geboren heer rechter kunnen aan te spreken over plasaangelegenheden- samen met haar advocaat de stad Gent aangeklaagd omdat er maar 16 gratis vrouwentwaletten voorzien zijn, tegen 200 plaspalen voor de heren.

Een echte Gentenaar zal je dus in het sappigste dialect van Vlaanderen graag verwijzen naar ’t ieste buumke rechtse (in het beschaafd Vlaams “het eerste boompje rechts”). Maar, en nu komt de aap uit de mouw, zelfs 200 gratis plaspalen, in ’t goed Nederlands en niet pispalen, volstaan volstrekt niet. Want op de eerste dag betrapten de Gentse Flikken, bijgestaan door een legertje Hollandse ordehandhavers, om voor hun landgenoten het beschaafd Gents te ondertitelen, niet minder dan 15 heren, waaronder, volgens een populaire Vlaamse krant, ook enkele vrouwen, die zich bezondigden aan wildplassen. Ik stel me dan ook levendig voor dat die flikken ‘s avonds gewoon per wildplasser een streepke boven het bed trekken. Zoals de piloten tijdens de tweede wereldoorlog telkens een streepje op hun vliegtuig trokken als ze een vijand neergehaald hadden! Het feit dat de betrapten ongeoorloofd de piet uit de broek haalden, wordt in Gent tijdens de feesten gehonoreerd aan de prijs van een degelijke fles sjampanje la Piper Heidsieck. Een administratieve boete van 60 Euro. Daar kun je je verdomd al flink zat voor zuipen, ook met sjampanje!

geplaatst door Pattin53 - 5646 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be