Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 1 juli 2011

The Quest for the Holy Grail deel twee

De Prins legde zich die dag vroeg te rusten. Er spookte van alles door zijn hoofd. Hij was behoorlijk zenuwachtig. Morgenvroeg immers moest hij alles klaar laten maken voor de grote reis en diende hij zijn laatste instructies door te geven aan het personeel zodat alles tijdens zijn afwezigheid op rolletjes zou lopen. Immers, de kans bestond er in dat hij met een nieuwe levensgezellin zou thuis komen en dan moest de hele handel er toch wel netjes bij liggen.

De volgende ochtend, bij het eerste hanengekraai, stond hij fluks op uit zijn bed en spoedde zich naar de kille troonzaal voor een flink ontbijt. De Hoofdkokkin Aldegonde had voor de gelegenheid de ontbijttafel kwistig versierd met bloemen en het haardvuur extra aangewakkerd.De tafel was bezaaid met de lievelingsgerechten van de Prins. Aldegonde was een rondborstig type met Breugheliaanse rondingen en met een maatje meer ( volslank in het vakjargon ). Dat was natuurlijk inherent aan haar job als kokkin. Ze had al geprobeerd om wat aan haar conditie te doen door stiekem wat te gaan oefenen met kettingen en gewichten in de folterkamer in de kerkers van het Kasteel. Maar het had niet echt geholpen. Het had alleen de sympathie opgewekt van de beul van dienst maar dat was geen partij voor haar. Iemand met een part time job en weinig fijngevoeligheid was niets voor haar. Eigenlijk was ze reeds jarenlang stiekem verliefd op de Prins. Ze zag dat hij met de Prinses doodongelukkig was en dat deed haar pijn.

Uiterlijk leek de relatie tussen beiden een droomhuwelijk en iedereen dacht dat de Prins gelukkig was maar Aldi ( dat was Aldegonde's koosnaampje die vaak door haar moeder gebruikt werd) ) wist wel beter. Toen de kinderen van de prins het huis uit waren ( de 2 zonen waren uitgehuwelijkt aan een prinses in de buurlanden om de politieke stabiliteit te garanderen ) was het heel stil geworden in het kasteel.

Aldegonde had haar liefde nooit openlijk verkondigd aan de Prins maar had altijd de hoop gekoesterd dat hij haar signalen zou begrepen hebben. Zo bakte ze regelmatig amandelkoekjes in hartjesvorm of poetste zijn mooiste harnas extra op wanneer hij met de vrienden op zondag weer eens een rondje ging bakkeleien. Zij zorgde ervoor dat er extra gewatteerde onderbroeken mee waren op zakenreis want zadelpijn was toch wel lastig als je zo lang onderweg was. Ze stak regelmatig gedichtjes in zijn knapzak. De laatste keer had ze stiekem een mooi vel perkament gekocht en een lange ganzeveer. Op een avond had ze toen het volgend gedicht geschreven voor de Prins.

Ik ben op zoek
op zoek naar de woorden,
die jou vertrouwen geven,
waarmee jij zo graag zou willen leven


Ik ben op zoek naar de zinnen
die mij jouw liefde schenken
zinnen die zijn doordacht,
zinnen waar je om lacht.

Toch kan ik je niet bereiken
ik doe alles binnen mijn macht,
wil zo graag bij je zijn,
dat geeft me de kracht.

Kracht om door te zetten
ik geef het niet op!
Met goede moed
komt het allemaal goed.

Ik wil er voor je zijn,
elk moment
ik heb er alles voor over
de dag dat je bij me bent.

Mijn Prins,
ik schrijf dit in tranen voor jou
met verdriet en pijn,
onthoud alsjeblieft, dat ik bij je wil zijn.

En ooit komt dan de dag,
dat het mag,
jij en ik, samen door het leven.
Geen gebrek aan vertrouwen, liefde, geen pijn
Gewoon gelukkig samen zijn.


Nooit of te nimmer had ze er een reaktie op gekregen. Hoe kon het ook ? De brave Prins dacht dat al die aandacht en attenties van de Prinses kwamen en lieten hem in de waan dat de Prinses echt om hem gaf.

Maar sinds de Prinses met de zuiderzon was vertrokken had Aldegonde haar moed bijeen gesprokkeld en een nieuw gedicht geschreven dat ze nu netjes naast zijn bord gelegd had, mooi opgerold met een sierlijke gulden strik rond het perkament. De Prins zag de brief naast zijn bord liggen en vroeg aan Aldegonde:
“Is dit weer fanmail? Houdt het dan nooit op? Waarschijnlijk weer iemand die op mijn centen uit is..”

De Prins nam de rol vast om het met een sierlijke zwier richting knetterend haardvuur te mikken. Aldi sloeg bleek uit want ze zag haar liefdesverklaring al in rook opgaan. Gelukkig onderschepte ze net in volle vlucht het projectiel door een meesterlijke sliding tussen tafel en haardvuur. Gelukkig had de Prins het niet opgemerkt want hij had het op dat moment te druk met het selecteren van al het lekkers dat Aldegonde voor hem klaar gemaakt had. Met een achteloos gebaar legde ze het dokument terug op tafel en zei:
“Heer, kijk eens wat een mooie gouden strik om het perkament. Misschien is het toch de moeite om het eens te lezen?“
“Ach Aldegonde, doe maar open en lees maar in mijn plaats. Mijn vingers hangen trouwens vol honing en wildpastei dus ik kan het zo niet lezen.“
Met trillende handen ontrolde Aldegonde het perkament dat ze gisteren nog gedurende uren bestudeerd had vooraleer er de volgende woorden op neer te pennen met haar Ganzenveer. Met ingetogen stem begon ze voor te lezen

Sleutel

Jarenlang zonder liefde en
intimiteit, het duurde voor jou
een eeuwigheid.

Het verlangen naar die arm om
je heen, je was samen, maar
toch intens alleen

Je gaf al je liefde en passie
aan de lucht, toch kreeg je er
niks van terug tijdens je
levensvlucht

Maar ook voor jou gaat de zon
weer schijnen en zal dat nare
gevoel voorgoed verdwijnen.

Al het geluk is voor jou alleen
voel gewoon die arm weer om
je heen

De sleutel van de toekomst is
in jouw handen.
Gebruik hem en je zal in de wereld
van het ultieme geluk belanden.

De Prins had ademloos geluisterd en was er zowaar wat stilletjes van geworden. Die tekst omvatte in een paar regels eigenlijk de essentie van zijn stukgelopen huwelijk met de Prinses.

Een wildvreemde vrouw die zo de nagel op de kop kon slaan, daar wilde hij meer van weten. Aldi was zo blij dat de Prins geroerd was door de tekst, haar hart sloeg op hol, de adrenaline gierde door haar aders en dacht: nu is het moment aangebroken waarop ik mijn liefde moet bekennen en misschien kan ik hem hierdoor weerhouden om op zoek te gaan naar een nieuwe vrouw. ( I am here !!! Neem me met m'n volle 79 kg !!! Veeg dan toch het zand uw ogen !!! ) Aldegonde grabbelde al haar moed bijeen, haalde diep adem ( waardoor haar boezem vervaarlijk opzwol en dreigde uit haar keurslijf te vluchten) maar vooraleer ze ook maar één woord kon uitbrengen, sprak de Prins tot haar:
“Aldegonde, roep Pieter Igeon,de opzichter van mijn duivenkot. Ik moet weten waar deze brief vandaan komt.Hij moet uitzoeken welke duif deze boodschap gebracht heeft. Er staat geen naam en adres op de brief maar de duif zal wel automatisch terug naar de afzender vliegen. Het lijkt er op dat deze vrouw mij kent. Ik wil haar beter leren kennen. We zullen haar een bericht terug sturen en hopelijk hoor ik ook iets van haar wanneer ik terug ben van mijn zakenreis. Ah ja, en breng mij eens snel perkament en ganzenveer, dan kan ik snel iets terug schrijven....”
Nu zat Aldegonde natuurlijk diep in de problemen maar besliste voorlopig het spel mee te spelen. Ze zei:“Heer ; ik breng wel de juiste duif mee, eet jij maar rustig verder."
Ze spurtte naar het Prinselijk duivenkot en koos één van haar eigen postduifjes die ze gebruikte om met haar vriendinnen te corresponderen. Op deze manier zou ze de boodschap van de Prins kunnen onderscheppen bij haar vriendin, zijn boodschap lezen en er een gepast antwoord op verzinnen. Zo zou ze dan toch eindelijk haar stille liefde voor de Prins kunnen openbaren.

Ondertussen had de Prins zijn antwoord op een mooie rol neer gepend. Hij had moeite gedaan om toch een beetje mooi en leesbaar te schrijven. Er zaten wel wat vetvlekken op maar ja, hij zou die wel wat camoufleren met zegellak......
Dit is wat hij schreef:
.........................................

Wordt vervolgd

geplaatst door Naccumbens - 5366 keer gelezen

beoordeeld 4.81/5 (31 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be