Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 12 juli 2011

Zaterdagdate: afspraak 14.30 uur, de Kouter

Toen ik me zaterdag aan het klaarmaken was, kreeg ik een sms van mijn date.
Hij kon het niet halen om half drie. Hij vroeg me of ik geen bezwaar had een half uur later af te spreken. Waarom niet? Dacht ik bij mezelf, ik was nog niet van thuis vertrokken dus ik antwoordde dat het voor mij geen probleem was.

Eigenlijk kwam het goed uit, mijn haar was juist gewassen en moest nog drogen dus ik kon best een half uur langer gebruiken, anders zou ik daar toch maar met een natte kop toekomen.

Iets voor drie uur parkeerde ik me vlakbij. In de Veldstraat was het een drukte van jewelste. Iedereen was precies op zwier voor de solden. Ik heb het niet zo voor die periode: het lang wachten aan de kleedhokjes is niet echt aan mij besteed. We waren afgesproken aan de betaalautomaat. Er was niemand te bespeuren, het was nochtans klokslag 15 uur. In zijn profiel gaf hij een lengte aan van rond de 1,90 meter. Naast zo iemand kan je dus niet zo gemakkelijk kijken. Hoewel ik niet aan mijn proefstuk toe ben, was ik behoorlijk zenuwachtig. Ik had reeds een maand met hem gemaild, maar het was nu pas tot een concrete afspraak gekomen.

Plots zag ik een boom van een vent tevoorschijn komen, ik wist met zekerheid dat hij het was. Zoals op de foto: een heel knappe man. De eerste 5 minuten was het wat onwennig, maar nadien kwam het gesprek vrij goed op gang. Ik stelde hem voor een boottocht te maken, hij was van Antwerpen dus het was zijn eerste keer. We passeerden de Graslei, het Gravensteen, het nieuw justitiepaleis en andere bekende plaatsen en gebouwen. Het was best aangenaam: de gids gaf af en toe wat uitleg, maar tussenin konden we gemakkelijk praten over zijn en mijn interesses. Mijn date was goed verstaanbaar, hoewel ik op voorhand wat schrik had omdat het een Antwerpenaar was. Iemand als Philippe Geubels is voor mij echt onbegrijpelijk, hoewel die man toch traag praat, nietwaar? Maar hij articuleert toch niet zo goed naar mijn mening. Ook hij had geen probleem met mijn ietwat Gentse tongval.

Na 40 minuten meerden we weer aan bij het vertrekpunt, we zeiden al lachend tot de volgende keer. Maar uiteraard bleef het gelukkig niet bij de boottocht. Ik gaf hem even te kennen dat ik vlug even Blokker wou binnenspringen om een rol inpakpapier te kopen. Net vr de deur, vroeg ik hem met wie hij van plan was op reis te gaan de eerste week van augustus, de boeking was even ter sprake gekomen in een vorige mail. Met mijn vriendin zei hij. Ik ging er niet op in, ik dacht bij mezelf nou ja, ik zou niet spreken van ‘mijn vriendin’ als het een gewone vriendin is maar hij blijkbaar wel.

Toen we buitenkwamen stak hij een sigaret op en zei hij me dat hij waarschijnlijk niet scoorde door het feit dat hij rookte. Ik vertelde hem dat ik daar geen rekening mee hield bij de zoektocht naar een date. Ik vroeg hem hoeveel hij rookte en zei me 1 pakje een half per dag. Best wel veel dus. Hij gaf ook nog aan dat hij 2 dagen later wou stoppen, maandag dus. Ik vroeg hem nog of hij het voor zichzelf deed of om anderen te plezieren. Hij gaf te kennen dat het voor zichzelf was. Vrij belangrijk natuurlijk, want iemand die het voor een ander doet slaagt meestal niet in zijn opzet. Verder legde ik hem nog uit wat de mogelijkheden waren, maar hij had voor zichzelf al uitgemaakt dat hij het zonder hulpmiddel ging proberen, zoveel te beter zei ik hem. Ik vertelde hem nog dat mijn vader daar ook zo van af geraakt is.

Ondertussen kwamen we aan in een bekend pannenkoekenhuis in de Volderstraat waar ik regelmatig koffie ga drinken. De vrouw die kwam opdienen herkende mij blijkbaar, we hadden 2 koffie’s besteld, maar gaf er ons 2 pannenkoeken gratis bij.

Nadien stemde hij in een wandeling te maken, hij stak ondertussen nog een sigaret op. We passeerden langs Sint-Jacobs, de Vlasmarkt, de oude Beestenmarkt en de Visserij en zo keerden we terug naar de Kouter, the meeting point. Het was behoorlijk laat dus de parken hebben we niet meer aangedaan.
Er viel praktisch geen moment stilte, best een aangename man, spontaan en extravert. Kortom een man naar mijn hart. Op het einde namen we afscheid, hij zei me dat hij het heel plezant vond, we waren tijdens onze tocht afgesproken dat we nog gingen afspreken.

De dag nadien, kreeg ik een sms van hem, hij bracht verslag uit van zijn shoppingtocht in Limburg. En hij bedankte me nog eens voor de gezellige rondtocht zaterdag. Er zat me nog iets dwars dus ik sms’te. Ik vroeg hem of hij met een gewone vriendin op reis zou gaan of dat hij al van straat was, kwestie van zeker zijn, niet? Ik kreeg een heel lang bericht terug. Hij vertelde dat hij inderdaad al enkele weken samen is met iemand maar dat het niet zijn intentie was haar te bedriegen. Verder stond er ook nog vermeld dat hij niet zeker is van zijn gevoelens, en dat hij hoopte dat hij geen valse verwachtingen had doen ontstaan. Weer gaf hij aan dat hij het verschrikkelijk gezellig vond en dat hij het leuk zou vinden nog af te spreken. Nou ja, wat zeggen jullie daar op? Moet ik vanaf nu elke keer extra vragen ben je single of al van straat? Of moet je gewoon op meerdere ‘paarden’ wedden?


geplaatst door Louise08 - 7826 keer gelezen

beoordeeld 4.86/5 (88 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be