Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 18 augustus 2011

Geslaaagde relatie met losgeslagen hormonen

Bij de meeste van ons beginnen relaties louter toevallig, zonder vooropgezet plan of duidelijke doelstelling. En dan vragen we ons af waarom het scheidingspercentage zo hoog ligt.

Voordat je als manager van een bedrijf iemand voor een belangrijke post in dienst neemt moet deze persoon vaak door een batterij testen, interviews, screenings, ...Dus waarom zou je voor een relatie beginnen met iemand die je zomaar op straat of in de kroeg ontmoet zonder iets meer van die persoon te weten? Dit is precies de manier waarop velen van ons een relatie beginnen, bij toeval, op gevoel af,...

Vele mensen stelen dan nog eens een extra verkoopshow door zich jaren anders te gedragen dan ze werkelijk zijn. Hierdoor weten we niet wie de andere persoon echt is en bedriegen we ons allen.
Je perfecte partner is diegene di e je zonder enige twijfel, onvoorwaardelijk en absoluut en voor altijd in je leven wilt. Er is geen reden om te haasten. Leeftijd speelt geen grote rol meer en er zijn meestal toch genoeg mogelijkheden of oplossingen.

Bij het kiezen van een partner voor de lange termijn is een goed beoordelingsvermogen nuttiger dan emoties en gevoelens. Als we in een roes van verliefdheid verkeren worden onze hersenen “vergiftigd” met een cocktail van chemische stoffen zodat we nog moeilijk een juist oordeel kunnen vormen over de andere persoon. Een slechte relatie kan grote gevolgen hebben en in je leven diepe sporen nalaten.

De verstandigste manier om een goede levenspartner te vinden is om op dezelfde wijze te werk te gaan als wanneer je een belangrijke persoon in dienst zou nemen en gebaseerd op wat je met je verstand kan vatten. Op lange termijn zullen verstand en gevoel zich toch moeten verzoenen.
Je laat je leven toch niet omleiden omdat je hormonen je verleiden?

geplaatst door A_Friend - 5919 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be