Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 augustus 2011

Spaanse schonen

Excuse-me je, om het met Paul Marchand te zeggen. Ik ben aan het eind van mijn reis en mijn latijn. Mijn Spaans is ook niet meer je dat en ik had vanmiddag nog niet gegeten maar ben er in geslaagd om in bilateraal Spaans een late maaltijd te bestellen. En heb de hele fles wijn soldaat gemaakt. Er intussen aan gedacht om toch maar dat boek te beginnen schrijven, maar neen, de werkelijkheid gaat me te rap. De eigenares, een blonde stoot, zat ook op dat terras, met steile enkels en een wolk haar die haar bezonnebrild gezicht verborg en een Venetiaanse tuniek die haar borsten ingepakt liet.
Tenminste zoals ik me een Venetiaanse tuniek in opvallende kleurenvlekken voorstel. Nee,I didn’t get the full picture. Af en toe sloeg ze een klad haar opzij en loenste vanachter haar zonnebril in mijn richting. Als de baas even van haar tafeltje weg was;of verbeeldde ik me dat maar? Om het even; een vreemdeling die tegen kwart na vier nog komt eten trekt allicht aandacht. Een koppel achter mij zei tegen de ober dat het toch laat was om nog te komen eten, zelfs voor een Engelsman. Daarvoor hield de mannelijke helft me, al had ik geen woord Engels gesproken en alleen maar pogingen gedaan om het enkel gesproken culinaire Spaans te verstaan en te pareren. Nog wel met een keuze die me zelf beviel, al hield ik mijn hart vast voor de afloop. De helft van de azuurblauwe fles water liet ik achter; daaraan laat ik me niet kennen zoals het koppel dat vlak voor mij het etablissement verliet. Het uitzicht over Bilbao zal ik straks wel vastleggen. Eerst douchen en misschien een tukje doen want hier was ik een week eerder al. Het laatste uur van mijn verblljf toen liep ik naar Hertz om die auto op te halen. Voor mij uit liep een jongedame die onder haar tot halverwege het kontje reikend tricootje niks aan bleek te hebben maar gewoon body-painted was in wat er als afgewassen jeans uitzag. Want zelfs de naad van een slipje was niet te bekennen, en ook geen rimpel jeans stof. Toen ik naar haar enkels keek boven haar lage laarsjes, zag ik mijn vergissing in. Een vriendin wist te melden dat dit ‘skinnies’ zijn’. Nou, skinnies of blote reet, als je bij elke stap dat kontje tien graden over en weer ziet slaan is het me eender. Jammer dat Hertz zo vlakbij was. Wat een Ford Fiesta of gelijkwaardig heette bleek tenslotte een Kia. Niet zo’n zuipschuit als ik 2 jaar geleden in Schotland had, en ook de muziek klonk beter.
Eigenlijk heb ik zin om aan dat boek te beginnen. Niet dat over mijn leven, waarvan sommigen zeggen dat ik het zou moeten schrijven. Ik ben geen herkauwer. Wel zou ik een smeu´ge roman kunnen schrijven over iets wat ik zelf ooit heb moeten en mogen ontrafelen. Met intrigue en vreemd overlijden en (denk ik daar toch bij) sekstoestanden onder familieleden. Ja hoor het speelt in de negentiende eeuw en uit niets blijkt dat de tijden veranderd zijn. Mensen zijn altijd al gedreven geweest door frustratie en hartstocht. Ik maak geen uitzondering. Frustratie en verlangen zijn zelfs de muze van kunstenaars geweest. Al ben ik geen kunstenaar. Ik schrijf gewoon maar op wat me door het hoofd komt en in de pen vloeit.

geplaatst door Harry - 5518 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be