Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 november 2011

Dodehoekspiegel

Als ik daar in kijk zie ik er nogal wat, dode hoeken. Dates waarnaar ik het pad insloeg voor een paar keren, maar die dan evengoed belandden in die dode hoek waarvoor ik bevreesd blijf. Het zonder-eind-straatje, of beter gezegd het algauw-eind-straatje. Was het er maar een zonder eind! Een waarlangs ik het hele nog restende leven met wisselende mate van toch overwegend plezier voort kan gaan, de verrassing nooit ver weg of loerend om de hoek waarachter weer wat nieuws te beleven of zelfs te ontdekken valt. Me steeds scout of zo goed als voelend, de ontdekkingsreiziger in mij. Op elke genoeglijk beklommen top of pas steeds weer aanlokkelijke paden naar andere mooie en wenkende toppen zien. Kuieren als dat zo uit komt, inspanning leverend als dat nodig is ter wille van voldoening en beleving van het moois dat er allemaal ligt, als je het maar kan en wil zien.
Soms kon ik al -eer het zover was- zien dat een datepad recht de dode hoek in liep. Maar dan had ik eerst een soort gewetensonderzoek nodig eer ik het geweten wou hebben. Ja ik geef toe dat het dan nog even als bezigheidstherapie door ging tot ik afhaakte bij gebrek aan enthousiasme bij mezelf of bij de ander. In gezelschap door komen van avonden of vrije tijd die je niet in je eentje wenst te op vullen met solo fietsritjes of wandelingen, of door in je dooie eentje in een filmzaal te gaan zitten.
Wat een sociale wezens zijn we toch hé ! Zo sociaal zelfs dat die tijd niet aan iets zinvols verdaan geraakt zolang je het gevoel hebt dat je best hier eerst iemand zou vinden die er dan mee van kan genieten. Zo liegen we onszelf wat ontgoochelingen of frustraties bijeen.
Die dame-waarmee-je-overal-kan-komen blijkt er dan een te zijn die je te saai vindt om de tondeldoos te wezen waaruit je steevast vonken kan slaan; die kan dan ook bij jezelf geen vonk meer doen ontspringen. En met deze-waarbij-de-spetters-het-bed-in-brand-steken kom je dan het huis niet uit omdat je niet je zus of dochter ermee tegen het lijf wil lopen. Wat is het in de wereld toch slecht verdeeld! Met nog andere kan je over alles praten maar wil je er verder niets mee. Waarom?,vraag je je af. Gewoon ook omdat er niet zo’n vonk is, zeker?
En dan zijn er die andere nog. Deze waarmee je gewoon vriendschappelijk ja zelfs liefdevol-maar-zonder-meer contact hebt dat je ook graag blijft herhalen. En ook deze waarmee je ooit iets meer had, hoe kort ook of waarom dan ook geëindigd, en die je evengoed en nog graag voor een babbel of een iets meer gericht maar overigens onschuldig samenzijn ontmoet. Eigenlijk zijn er weinig die je nooit meer wil zien.
Het zijn niet allemaal dode hoeken in de spiegel.
Je kan er nog jezelf in zien en daar dan nog tevreden om zijn ook.
Maar ik denk toch dat ik niet meer in spiegels achterom ga kijken.
Het zicht door de voorruit is zoveel boeiender.

 


geplaatst door Harry - 5397 keer gelezen

beoordeeld 4.35/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be