Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 27 november 2011

Het circuit van ...

De natuur is idyllisch, maar wat de mens er van maakt ?

In mijn straat is het een hele drukke bedoening. Wilde ganzen en eenden vliegen over, eksters met walnoten in de bek komen aangevlogen, gaaien vliegen naar het bosje. In en achter de tuin lopen hazen, egels en ontsnapte dwergkonijntjes. Ook een ree met haar puberdochter zie je wel eens in de tuin grazen. Hoewel, na een jaartje dartel rondgelopen te hebben en af en toe bij ons door het raam gekeken te hebben naar die andere rare diersoort de mens … hoorde ik een paar schoten. Ik heb de twee niet meer terug gezien.Voor het huis is het ook druk. Het circuit van ….. . Auto’s en vrachtwagens komen af en aan. Ondanks dat de weg een bocht maakt, blijven de auto’s sneller rijden dan de toegestane 70 km per uur. Om uit de garage de baan op te geraken is het een heel karwei. Zorgen dat je meteen snelheid haalt, anders zit er een auto bovenop de jouwe. Heel wat huizen hebben nu een rood paneel staan met: ‘merci om trager te rijden’. Veel helpt het niet.

Bij een wolkbreuk staat onze straat over een lengte van 200 meter blank. Je kan nog net oversteken zonder dat er water in je hoge laarzen loopt. En de auto’s blijven over de weg razen. Het is te zeggen, ze glijden en zweven boven het water, en komen dan 200 meter verder met de wielen terug op de grond tot stilstand. In een mum van tijd staan de buren met kloppend hart aan de kant van de weg het spektakel gade te slaan. We plaatsen onze gevarendriehoeken aan de twee beginpunten van het watercircuit, zwaaien en doen tevergeefs teken om langzamer te rijden. Regelmatig zwiepen de auto’s tegen hagen en fietspaden aan. En net zoals een raceboot golven maakt, zo maken de auto’s golven die tot tegen de voordeuren en garagepoorten kletsen.

Elke keer telefoneer ik naar de politie om wegmarkeringen te plaatsen. Na 15 minuten wachten geraak ik dan eindelijk binnen. Maar er zijn andere prioriteiten bij zwaar onweer.

Zowel kinderen als volwassenen juichen en applaudisseren niet. Iedereen weet immers dat de wagens met chauffeurs en inzittenden net niet frontaal op elkaar zijn gebotst. Het blijft wachten op het ergste.

Na enkele uren trekt het water weer weg. Het gratis spektakel is afgelopen. We halen de gevarendriehoeken op en gaan in stilte naar binnen.


geplaatst door Morgane - 5517 keer gelezen

beoordeeld 3.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be