Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 24 november 2011

Maar allez, ik krijg geen reactie

Tss… Maar allez, ik krijg geen reactie. Was u soms iets beloofd? Zijn de mensen online plots wel allemaal vriendelijk en aangenaam in de omgang? Ik denk het niet. Ja, ook ik was een beetje naïef om te denken dat de barrières zouden wijken. Je zit immers een scherm, ettelijke kilometers kabel en nog een scherm van elkaar verwijderd. Je brengt die remmingen van het dagelijkse leven toch niet over naar de virtuele wereld? Blijkbaar wel.

En dan is het achteraf gemakkelijk om een moraliserend tekstje neer te flansen over hoe alle waarden teloorgaan, liefst gelardeerd met typische man/vrouw-stereotypen. Rammen op dat klavier, aders kloppend op het voorhoofd, om dan triomfantelijk op enter drukken. Hier zie, daarmee is het eens gezegd. Er zijn mensen die altijd hun mening kwijt willen. Want iedereen heeft toch recht op een eigen mening? Een recht moet je niet altijd uitoefenen, anders was het een plicht geweest. In veel gevallen denk ik: wat heb je nu gezegd? Een idee dat je zelf hebt uitgedacht, drie, vier keer op gekauwd? Of was het weer een collage van de heersende clichés? In dat laatste geval is het dan typisch om het te staven met één enkel voorbeeld, waardoor heel het cliché algemeen geldig klinkt. Ja, maar ik ken enen die... Voilà, cliché gewettigd.

Ik heb zelf een grote zak clichés die ik gebruik op het werk. Ideaal voor die korte dialoog met een verre collega die je op de gang tegenkomt. “Nogal een weer, hé”. “Zwijgt stil, da’s echt ni meer normaal”. Enzovoort. Ze duiken ook op in dates. Bij aanvang, om het ijs te breken, om aan te tonen dat je een normaal, communicatief wezen bent, verankerd in de wereld en in staat om in volwassen dialoog te gaan. Soms verval je er na een poosje weer in. Ik zat eens op restaurant met een date, en nog voor het eten op tafel stond bleek dat we, ondanks ons mailverkeer, amper iets gemeen hadden. Daar kwamen gelukkig de clichés te voorschijn om de pijnlijke stiltes te vullen. Einde date, elk onze eigen kant uit en terug naar de orde van de dag.

Ik begrijp dat dat stilzwijgen na een persoonlijk bericht kan steken. Zeker als je een paar keer na elkaar genegeerd wordt (’t is me niet vreemd, helaas). En dan kan het beginnen malen. Je trekt bijvoorbeeld jezelf in twijfel, je legt de schuld bij anderen, je raakt gefrustreerd of het laat je gewoon koud. Eender wat. Maar erover melken, dat brengt je geen meter vooruit. Een kindje kan je nog belerend aanspreken in de hoop dat die het oppikt, maar hier heb je het tegen erudiete, hoger opgeleide volwassenen. Daar kan je dus niets mee aanvangen.


geplaatst door Wimpuls - 5475 keer gelezen

beoordeeld 4.3/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be