Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 30 november 2011

Muze als Skelet (MAS)

J. dit stukje is speciaal voor jou, een ode aan de geestelijke inspiratie die je me gegeven hebt. Ik heb leuk en inspirerend met jou gechat en heb ook een hele leuke avond samen met jou doorgebracht. Je had het toen over dat skelet van het MAS.

Een skelet? Enkele weken geleden was ik de rode toren al gaan bewonderen. Ik ben toen in mijn auto blijven zitten en had het Antwerpse pronkstuk aangestaard, van ver, maar daar had ik toen geen skelet gezien. Zaterdag had ik er eindelijk de tijd voor om ook eens dat unieke bouwwerk te betreden.

Het MAS –Museum aan de Stroom- een moderne, zingende naam voor een hedendaags museum dat aan de voet van de Schelde rust, op een eilandje. Dat rechthoekig eilandje omgeven door een klein beetje water torst op zo’n kleine oppervlakte een terracota, geschranste geometrisch, modern gebouw. Het strekt zich eenzaam en alleen de lucht in, met in haar buik een stukje Antwerpse cultuur en geschiedenis.

Water, golven, stroom, ... het MAS ademt dynamisme uit. Van ver nodigt het je uit, de warme kleurschakering die aan het zuiden doet denken, de verdiepingen zoals een blokkendoos, gestructureerd op elkaar gestapeld. Mooi in evenwicht. Het gebruikte materiaal buiten en binnen is een soort van natuurlijke – ongelijke- leisteen. Dat contrast tussen het strakke van het gebouw en het natuurlijke van de leisteen oogt mooi van ver, maar van dichtbij creëert het voor mij onrust, beweging. Een beetje zoals de ramen, zij golven het hele gebouw door. Die vind ik dan ook ongelooflijk plezant. De reling binnen -voor de ramen- zijn spijtig genoeg een beetje storend, maar die staan er voor de veiligheid.

De doorlopende gang met roltrap -gaande van verdieping tot verdieping- trekt je naar boven. Toen ik het gebouw binnenstapte werd ik onmiddellijk als het ware naar boven gezogen. Ik was net een klein meisje dat niet snel genoeg alle roltrappen kon nemen, naar de top toe.

Er is veel, maar dan, veel, veel te veel volk daar. De mensen bezoedelen het rustig kunnen beleven van dit apparte bouwwerk. Ik hou ervan, het boeit mij, inspirerend voor de stad Antwerpen.

En daarnaast heb je de hele marketing machine die in werking treedt: een winkeltje, toeristen, ... het uitzicht.... dat hoort bij het museumbezoek vandaag. Dat allemaal op dat kleine eilandje.

En het skelet, ik was het bijna vergeten. Ja, J. het ligt daar zomaar, zo eenzaam onderaan. Het is net of het van het gebouw naar beneden is gevallen, over de reling heen, een beetje macaber. Ik mis wel een link tussen het gebouw en het sekelet. Maar op zich zit het inventief in elkaar. Je ziet er niets van als je er over stapt beneden, maar één keer in de hoogte zie je het liggen, bekijk je het skelet, van ver.

J. je hebt mij geestlijk in die pachtige, gestranste blokkendoos binnengeloodst en door onze chats hebt je mijn creativiteit terug aangewakkerd. Bedankt voor de intellectuele stroom die je bij mij hebt teweeg gebracht. Spijtig dat je nog niet in het reine was met jouw verleden. Het ga je goed artistieke vlinderman.


geplaatst door Zibelle - 5496 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be