Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 30 december 2011

het verleden

Deze week vond ik een mooie stelling waarin zoveel waarheid zit :

If you want to succeed in your life, remember this phrase: The past does not equal the future. It does not matter that you failed yesterday, or all day today, or a moment ago. All that matters is: what are you going to do, right now, tomorrow or the day after ?

Spijtig genoeg zijn er te weinig mensen die zich kunnen vinden in deze stelling en die blijven vastzitten in het verleden. Hun typische gedachten zijn

- Had ik maar …., dan had het nu anders geweest!

- Waarom moest mij dat overkomen?

- Het zal nooit meer zijn zoals vroeger?

Persoonlijk kan ik mij enorm vinden in deze stelling. Het leven heeft mij reeds verschillende keren uitgedaagd, maar ik blijf geloven in de toekomst. Het is niet omdat in het verleden de tegenslagen zich opstapelden, de tegenslagen ook in de toekomst zullen blijven komen.

Blijven hangen in het verleden, is energie stoppen in een zaak waar niets aan te veranderen is, een zaak die voorbij is. Het verleden kan je nu eenmaal niet veranderen maar moet je aanvaarden zoals het is. En vooral lessen uit leren: hoe kan ik een gelijkaardige situatie voorkomen in de toekomst.

Je energie kan je beter stoppen in de toekomst, iets dat je voor een gedeelte zelf in handen hebt. Je kunt zelf iets maken van je toekomst, je kan er iets moois van maken, … als je het verleden maar loslaat. De toekomst kan zo mooi zijn, als je maar oog heb voor deze mooie dingen, elke dag, elk moment.


geplaatst door Annie2 - 5693 keer gelezen

beoordeeld 4.68/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be