Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 14 december 2011

Kerst en co

Wat lees ik in die niet toevallige krant? ‘Iedereen wil een lief voor Kerstmis.’

Hier is ongetwijfeld diepgravende journalistiek aan voorafgegaan. Wat blijkt: een dame van een relatiebureau spuit enkele clichés van het jaar nul en daarmee uit. And the Pulitzer-award goes to... Overduidelijk een artikel dat zichzelf in de online krant heeft gekocht. Tss, wie zijn toch die sukkels die daarop klikken...

Ik doe voor Kerst mee aan een familiale lotjetrek voor de cadeautjes. Ik vrees dat je voor vijftig Euro tegenwoordig geen goed lief meer vindt. Feit is wel dat je in deze periode meer geconfronteerd wordt met je alleen zijn. De smakelijke opmerking van de bomma, de plaagstoten van broer en zus,... Het hoort stilaan bij de traditie van te veel eten, cadeautjes uitpakken en in het honderduit zeveren over alles en nog wat. Het voordeel als single is dat je niet verwacht wordt van het diner te organiseren. Je kan rustig de gezellige drukte ondergaan. Anderzijds wil je wel eens zelf de dirigent zijn. Een onuitgegeven gerecht in mekaar knutselen en, als niet iedereen groen weggetrokken is, lekker zelfvoldaan de bende vervoegen. In dat geval zou het wel aangenaam en handig zijn om hulp te krijgen van een bevallige assistente. Aangenaam voor het gezelschap en handig als zondebok als het misloopt.

Hetzelfde met Oudejaar. Wat doe jij? Ah, ik ga met mijn lief bij een bevriend koppel gaan eten. Fijn voor jou... Ik ben al een tijdje geen fan meer van Oudejaarsavond. Zo'n opgeklopt gedoe waar mensen die het hele jaar niet buiten komen zich plots gedwongen voelen om zich te amuseren. Of zo komt het bij mij toch over. Ja, ’t is inderdaad lang geleden dat we elkaar gezien hebben. En ja, ik ben niks veranderd. Verder nog iets? Ik klink nu wel heel cynisch, maar ik trek er elk jaar toch met een zeker voorbehoud op uit. Op die manier kan ik ‘s anderdaags met een droge mond zeggen: ‘He, het was eigenlijk best plezant’.

En dan sluiten we de periode af met de klassieke grap: de goede voornemens. De lokale fitnessclub denkt plots van het failliet gered te zijn, maar moet na een maand toch de boeken neerleggen. Dieetgoeroes zien hun boeken over de toonbank gaan als zoete broodjes. En amper zijn we de kortste maand ingerold of we merken dat we weer vastgeroest zitten in onze oude gewoontes. Daarom mijn simpel en allesomvattend eindejaarsadvies uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy: DON’T PANIC!


geplaatst door Wimpuls - 5668 keer gelezen

beoordeeld 5/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be