Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 7 december 2011

onzichtbaar

Jawel, ik wil het weer over een kleine frustratie hebben. Denk niet dat ik er slaap van laat; stel je gewoon even in mijn plaats. Het voorval dateert van een tijd geleden, op een andere site.

Een meisje stuurt een bericht en geeft me een e-mailadres waar ik altijd eens op mag reageren. Fijn, haar profiel staat me namelijk aan. Ik kruip in mijn pen en ga weer door het vermoeiende proces van mezelf voor te stellen. Ik heb alleszins geen sjabloon klaarliggen van mezelf. De meug van de dag bepaalt wat ik van mezelf vind en wat ik kwijt wil in een eerste mail. Een paar interesses, sterktes, een dooddoener van een klein kantje, een kwinkslag en natuurlijk enkele gerichte vragen aan de hand van haar profiel. Ga ik hier de mist in? Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. In de vrije natuur zou ik misschien een andere indruk geven, iets losser, maar in zo’n eerste mail houd ik het graag iets formeler. Het past meer bij het medium, naar mijn gevoel.

En zo geschiedde, mailtje verstuurd. Een kleine moeite, maar toch een alweer een moeite. De ervaring leert me om niet te veel te verwachten, maar in dit geval gaf ze toch zelf de aanzet tot contact. Twee weken later en nog steeds geen mail terug. Heb ik het adres goed overgenomen? Check. Komt ze nog online? Check. Vreemd...

Ik denk niet dat ze zó overweldigd was van mijn introductie dat ze niet durfde te reageren. Noch is ze ergens op een weide in een lege waterput gesukkeld. Er zijn een paar mogelijkheden. Cold feet, ofte plots toch geen zin in contact. Of ze gokte op meerdere paarden en ze heeft de betere hengst beet. Of... Of wat? Is het zo’n herculiaanse inspanning om in te loggen op je mail, de woordjes toch liever niet te typen en met je laatste krachten op verzenden te drukken? Grrr...

Het grootste voordeel van dates proberen regelen via het internet is meteen ook het grootste nadeel. Die relatieve anonimiteit geeft je de kans om zonder veel inspanning contact te leggen, maar ze maakt het meteen even gemakkelijk om in stilzwijgen weg te vluchten. Wat hier gebeurde is het equivalent in real life van jezelf voorstellen, de voorstelling van de andere aanhoren en dan zonder enige aanleiding weggaan. Not done. Maar op Tinternet? Zaag maar raak, je kan me toch niks maken. Het doet me denken aan die mensen die met een gevaarlijk manoeuvre je auto bijna van de baan rammen, en hoe hard je ook foetert en gesticuleert, ze kijken stoïcijns voor zich uit alsof ze daardoor onzichtbaar worden. Ik ben nochtans geen T-Rex uit Jurassic Park.

Wel, het zij zo, dan ga ik nog liever in’t echt op mijn bek, daar is tenminste eer aan te verdienen. Geef me maar een duidelijk zichtbaar litteken waar ik eens flink kan om lachen met de vrienden.


geplaatst door Wimpuls - 5851 keer gelezen

beoordeeld 4.58/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be