Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 3 december 2011

SiberiŽ

Via mijn werk heb ik drie dagen een basiscursus Indesign mogen volgen. Bijleren is altijd spannend. Het is leuik. Het bedrijf waar ik werk schreef mij in voor een open cursus bij Cevora. Ik moet zeggen, het was goed gegeven. Voldoende theorie, juist in evenwicht met een aantal praktijkoefeningen, allemaal zittend achter een pc. In één van de oefeningen moest je een poëzieboekje ontwerpen. Je kreeg foto’s en een bloemlezing aan gedichten te downloaden. Mijn ogen vlogen snel over de acht gekozen gedichten. Je hoefde ze niet te lezen. Dit was niet de bedoeling. En toch kon ik mijn ogen niet wegkrijgen van het scherm. ‘Siberië’ van Bart Moeyaert nam het tijdens de les even van mij over.

Wat een adembenemend, mooi gedicht. Het raakte me. Na het lezen ervan zat ik even sprakeloos, zelfs een beetje verdwaasd op mijn stoel. Ik kon mij totaal niet meer concentreren voor de les. Mijn ogen gleden over de korte verzen, lijn per lijn, woord per woord,...het zong in mijn hoofd. Ik kreeg er warm van, warm van binnen. De dons op mijn huid ging ervan rechtstaan. Ik las het en herlas het, nog eens en nog eens, ik kon er niet mee stoppen, dit terwijl de les verder ging zonder mij. .. sus me met je hartslag...voor mij bestond er voor even geen les meer, weg met de winter, weg met Siberië en het alleen zijn. Ik was even ‘wij ons wij ons’. Tot de realiteit van de les mij inhaalde.

Siberië

Geef me je jas
van bont van teddyberen.
Leg je arm om me heen
en al je winterkleren.
Zoen me
tot ik warm word.
Zoen me
tot ik spin.
Trek je eigen huid dan uit,
stop mij eronder in.
Sus me met je hartslag:
wij ons wij ons wij ons.
Maak van dit veel te grote bed
een heel klein fort van dons.

Bart Moeyaert
uit 'Verzamel de liefde'

 


geplaatst door Zibelle - 5859 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be