Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 10 december 2011

Te koop/te huur

Wat is het verschil hier op de site en het ‘te koop’ of ‘te huur’stellen van je huis op een immowebsite? Wel, niets. Het is juist hetzelfde. Een mooie foto van het huis of pand geeft je een algemeen beeld. Zo ook de foto van je profiel. In profiel genomen, van ver geschoten, wazig, met of zonder zonnebril, een pet of hoedje op, lachend, ... Ik sta nog altijd versteld dat er weinig leuke foto’s van profielen tussen zitten. We leven vandaag in een tijdperk waar beelden en dus ook foto’s duizend keer meer zeggen dan woorden. Onze beeldcultuur heeft het van het woord overgenomen. Ook al is de foto maar een afdruk/zeefdruk van wie je werkelijk bent, een mooie foto doet natuurlijk altijd wel beter verkopen.

De foto op de immowebsite van je woonst toont wat er aan de buiten- en binnenkant te verwachten valt. Het enige kleine verschil is dat je wel een foto van je interieur van je huis kan tonen. Een foto nemen van je binnenkant of van je karakter is dan wel iets moeilijker. Je kan je karakter wel zo goed en zo kwaad mogelijk beschrijven, enkel met woorden. Je beschrijft jezelf, hoe je wil gezien worden door anderen.

Op een immowebsite kan je ook een korte en krachtige beschrijving geven van je woonst: de juiste afmetingen, het bouwjaar, de stijl, de locatie... wat op een datingsite overeenkomt met je leeftijd, je lengte, de kleur van je ogen, de plaats waar je woont...

Te koop of te huur? Wel, hier waag ik mij misschien op glad ijs. Als je het hier op de site serieus meent, is dit misschien te vergelijken met ‘te koop’, je mag met mij verder als je mij leuk vindt. Ben je iets avontuurlijker aangelegd en hou je van korte contacten, dan kunnen we misschien wel over ‘te huur’ spreken, voor één nacht, enkel voor een korte periode...

Eenmaal het huis gelocaliseerd en de eerste indruk meevalt, neem je afspraak om het huis te bezoeken. Je ontmoet de eigenaar en krijgt een rondleiding tijdens een beleefd gesprek. Je loopt door de kamers, kijkt, beoordeelt, wikt en weegt, ... Past dit huis bij me? Wil ik hier wonen? Heeft het een ziel? ... Wat is de prijs?...Dan praten, onderhandelen... Het eerste bezoek wordt afgesloten, misschien volgt een volgende afspraak.

Zo ook verloopt het straminen op deze site. Na een aantal mails die je met elkaar uitgewisseld hebt, krijg je een telefoonnummer doorgestuurd, een afspraak volgt en misschien een date. En dan zie je elkaar, bij een drankje of een hapje, een eerste ontmoeting. Wie heb ik in de kuip? Je stelt vragen, kijkt, wikt en weegt,... Past hij in mijn leven? Heeft hij een ziel? Kan hij mij boeien?......Praten, lachen..Een volgende afspraak volgt, wel of niet?

Van de 1000 bezoekers die gaan kijken naar je huis op een immoweb nemen er een 15 tal persoonlijk contact op en sturen een eerste e-mail voor een bezoek. Daarvan bezoeken er nog geen handvol je huis. Enkele geïnteresseerden, maar nog geen koper.

Ook op deze site ligt het ‘moet-met- elkaar-klikken-percentage’ even hoog, een handvol.

Zowel koper als verkoper moeten elkaar vinden en zo ook op dit medium hier. Mijn koper heb ik nog niet gevonden. Veel stille bezoekers, enkele durvers... enkele leuke dates... ik ben nog altijd op zoek.


geplaatst door Zibelle - 5335 keer gelezen

beoordeeld 4.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be