Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 5 december 2011

Wie vinden we ?

Iemand vond hier na één maand ‘de ware’. Het bestaat dus.
Waarom duurt het bij mij zoveel langer?, is dan de vraag. Eender of het al zover kwam of nog bijlange niet.
Hangt het er misschien af van wat we doen om die ware te vinden ?
Dat driftig aan het daten slaan niet per se veel zoden aan de dijk zet, valt licht te bedenken.
Hangt veel af van toeval, dan ?
Allicht wel. Geluk hebben is nu eenmaal onvoorspelbaar.
Eén ding is zeker: heb nooit spijt als je na de eerste date met iemand al besluit dat die eerste de laatste is geweest. Beschouw het als een geslaagde proef voor je intuïtie; ook al is je date een knap kijkstuk en/of vlot causeurstype. Je voor de kop slaan kan pas zin hebben als je dat pas doet na een stuk of wat ontmoetingen. Want dan heb je even niet goed opgelet of liet je je strikken of heb je jezelf gestrikt.
En bovendien: er is ook leven buiten deze site en de hierop vindbaren. Er zijn dezen die je vanzelf live ontmoeten kan. Je hoeft er niet per se voor in een bar te gaan zitten of er een dansavond voor gaan af te struinen. Het toeval mag ook zijn loop hebben.
Eigenlijk is dat hier net hetzelfde: het toeval mag zijn loop hebben. Maar niets weerhoudt je ervan om het toeval een handje te helpen en een klik te wagen naar wie je hier op het eerste zicht sympathiek vindt en/of een profiel ten toon spreidt dat je aanspreekt.
Niet in mijn eerste maar wel in de latere periodes van ‘zoeken’ ben ik gaan daten als socialiserende bezigheid en gezelschap bij van weerszijden interessant gevonden activiteiten; ook al zou zich dat dan beperken tot gezellig tafelen en een stevige babbel.
Stuk kon zo’n date dan moeilijk gaan, en ook al zit er met de persoon in kwestie niets in, de activiteit kan zich met dezelfde persoon moeiteloos herhalen.
Onlangs nog een tentoonstelling gelopen en een drankje en babbel gehad met een dame die ik al datend leerde kennen en na een paar zulke gelegenheden als de gevonden vrouw-van-mijn-leven zag nog voor we mekaar al eens ‘vastgepakt’ hadden, want het was bij ’n gemeende wangzoen gebleven. Maar neen zo hadden de sterren niet gestaan, en na maanden uit het oog –er waren nog wel een paar mailtjes- weer eens afgesproken zie. De bevestiging van wat gewoon vriendschap is, die zich nog voort kan herhalen; er zal nooit iets anders zijn. Zij is daarmee niet de enige die ik hier vond en die ik nog zal ontmoeten in vriendschap-meer-niet. Dat kan, ook al vond je tenslotte ‘de ware’.
Maar onverklaarbaar is het dat bij dezen waarmee je wèl iets hebt gehad er zijn die je evengoed nog ontmoeten zal en andere nooit meer. Waarin ligt dan het verschil, vraag je je af.
Als je er goed over nadenkt ligt het dan bij jezelf: wat was mijn instelling toen met die ene; en wat met die andere? Een soort verlaat gewetensonderzoek.
Het zou opbrengen moesten we bij onszelf voor het daten een monitor kunnen installeren die onze gedraging en de gesprekken vastlegt. Bij politici, zakenlieden en andere lui wiens succes afhangt van hoe zij spreken en zich gedragen, is dat gewone kost. Ik zeg niet dat het zaligmakend zou zijn. Want in real life nà het daten vallen mensen –jezelf incluis– toch maar door de mand als er gefaked is.
Je kan maar beter gewoon doen.
Maar wel voor aangename verrassingen blijven zorgen. Vooral als je dat zelf ook graag hebt.
Vinden wie we zoeken gaat dan wel vanzelf veel beter.

 


geplaatst door Ufo - 5577 keer gelezen

beoordeeld 4.75/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be