Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 april 2011

zinderend zomerenHet is nog maar lente. Blanke en roze bloesem tussen schakering van tere groenen toveren het netvlies om tot een decor voor zoete dromen. Wat dit aanricht is zo zeldzaam : een zacht gespannen boog van onbestemde verwachting die in schoonheid mag duren, zonder einde of begin.
Puur krediet, een voorschot op de zomer die nog uitblijft en nog niet met zijn harde kleurenpalet gaat vermoeien.
De voor lijf en ziel harde winter was allerminst geschikt om iets beduidend te betekenen in het omgaan met wie van het andere geslacht eerder toevallig dan gewild mijn pad kruiste.
Er was het kruispuntgevoel, waarbij de richtingen eventjes samen lijken te komen maar algauw uiteen drijven. De ene duidt bij de andere een stellig vermeende reden, en de andere kent een wederkerige en nauwelijks grondiger verschillende reden maar houdt die om niet te kwetsen voor zich. Wat zou het ook baten als het toch al bij het begin eindigt, en terecht ?
De lessen van bedachtzaamheid zijn geleerd en de vrouwelijke medemens weer wat indringender maar geduldiger benaderd. Wat ook mooi is en iets van dankbaarheid laat opbloeien bij een dame die om haar eigen redenen tijd behoeft.
Is er niet tijd zat? De lente is al zo mooi. Niets beters is er voor het doorbrengen van tijd die graag samen wordt gedeeld. Een tochtje door de natuur, wat luieren op een strand, verpozen op een terrasje. Er is niet zo nodig een boek te vertellen wanneer je iemand weer ontmoet die maanden uit het oog is gebleven. Relax, beter luisteren en kijken. Zoals nu in de natuur : meer onderscheiden, met groter gevoel voor schoonheid. Zien wat het ook met de andere doet.
Het zinderend zomeren laat horizonten zien die verkenning verdienen. De harde kleuren mogen nog wat uitblijven.

Lees verder!

geplaatst door Harryzondag 24 april 2011

Verwachtingen in Datingland.

Ik las eerder deze week een quote op het prikbord van een vriend: Expect the unexpected. Met daarop de onmiddellijke reactie: Don’t expect anything. Waarop een derde heel mooi antwoordde: Let yourself be surprised by the countless unexpected things happening every minute.

Ja, mijn vrienden verspreiden diepgaande wijsheden over het www

Ik wou deze wijsheden eens toetsen in datingland.

In eerste instantie zou ik zeggen dat je in datingland best helemaal niets verwacht. Een vreemde stelling voor iemand die door het leven huppelt als eeuwige positivo, maar na zeven maanden op deze site durf ik mezelf een ervaringsdeskundige te noemen, toch als het op verwachtingen aankomt.

Al een paar keer is het me overkomen dat ik ettelijke bladzijden mails heb uitgewisseld met jongemannen die per mail zeer leuk leken. Als het dan uiteindelijk tot een afspraakje kwam, was het heel moeilijk om daar niets van te verwachten. Niet dat ik dacht dat ik die dag de man van mijn leven zou ontmoeten, maar ik verwachtte wel dat de man in kwestie minstens even leuk zou zijn in het echt als per mail. Of toch gewoon een klein beetje leuk. Zeer zelden bleek dit zo te zijn. Een keer heb ik mezelf zelfs de vraag gesteld of mannen ghostwriters zouden inhuren om leuke mailtjes te sturen. Hoe kan het anders dat iemand die zonder moeite tientallen bladzijden grappige mails uit zijn mouw schudt, in levende lijve over geen half grammetje humor beschikt?

Of, ook al meegemaakt: een paar keer afgesproken met een jongeman en telkens een heel leuke dag beleefd, om dan in een volgende mail ergens, uit een terloopse opmerking, te moeten afleiden dat ergens in die leuke jongeman een gedachtenpatroon huist waar jij geen enkele sympathie voor kan opbrengen. Teleurstelling? Toch wel een beetje. Foute verwachting? Moeilijk te zeggen, want ik verwachtte niets in het bijzonder. Vreemd dat je dan toch ontgoocheld kan zijn…

Conclusie: heel simpel: don’t expect anything!

Of toch? Vorige week had ik afgesproken met iemand die regelmatig reageert op mijn blogjes. Geen date (geen profieltje gekeurd, geen half uur nadenken over juiste kleren en schoenen, niets van dat alles!) , maar eerder een paar gesprekjes die we eerder per mail voerden, aan de toog verderzetten. Dit was geen date, dus waren er ook geen verwachtingen. En toch was het een van de leukste afspraakjes van de laatste maanden. Of hoe je zonder verwachtingen toch een zeer geslaagde date kunt hebben, ook al was het geen echte date.

Dan toch maar beter het onverwachte verwachten, of je laten verrassen door de ontelbare onverwachte dingen die het leven aangenaam onvoorspelbaar maken?

Lees verder!

geplaatst door Jds - 5 reactieszaterdag 23 april 2011

Uit Datewijsheid.nl

Mannen blijven een mysterie ;-) dacht ik na het lezen van dit artikel. Of klopt het toch?

Vrouwen laten regelmatig doorschemeren dat mannen hen nogal eens in de war brengen. En eigenlijk geen idee hebben wat mannen nu werkelijk zoeken in een vrouw, laat staan wat ze aantrekkelijk vinden.

Zowel de moderne vrouw als de moderne man heeft het er niet makkelijker op gekregen. De man vindt doorgaans dat zijn rol tegenwoordig een iets andere is, dan de rol die hij had in vroeger tijden. Tevens heeft hij het gevoel dat hij enorm hard zijn best moet doen om een vrouw voor zich te winnen. De vrouw staat voor veel mannen op een voetstuk en slechts een gering aantal durft haar daar nog af te halen. En stiekem is de vrouw daar helemaal niet zo blij mee. Soms wordt er zelfs wel eens zachtjes gefluisterd: "Waar is de echte man gebleven?"
Maar wat mannen zoeken in een vrouw en aantrekkelijk vinden aan een vrouw, dat is vrijwel onveranderd gebleven.

Mannen zoeken liefde. Mannen geven graag liefde en vinden het fijn te ontdekken dat er ook van hen gehouden wordt. Een probleem voor veel mannen is alleen dat veel vrouwen op hen overkomen als hartstochtelijk maar koel. Het blijkt voor de meeste mannen niet eenvoudig een liefdevolle vrouw te vinden. Het valt dan ook op dat mannen maar blijven proberen en aandringen zodra ze het idee hebben hun droomvrouw gevonden te hebben.

Mannen zoeken waardering. Mannen voelen zich gesterkt door een vrouw die waardeert wat hij doet en dat ook uitspreekt. Er is voor een man weinig dat hem beter doet dan een vrouw die vol lof over hem spreekt en trots is op hem.

Mannen zoeken een aantrekkelijke vrouw. Vrouwen vinden mannen in deze maar oppervlakkige wezens. Het draait tenslotte toch niet alleen om het uiterlijk? Dat klopt. Wanneer mannen zeggen dat ze een vrouw willen die aantrekkelijk is, wil dat niet zeggen dat ze absoluut het uiterlijk moet hebben van een supermodel. Mannen zijn trots als ze een vriendin hebben die zowel lichamelijk als geestelijk uitstekend voor zichzelf zorgt en die weet hoe ze zich kleden moet.

Mannen zoeken een betrouwbare vrouw. Iemand die ze durven vertrouwen. Iemand waar ze zonder bij na te denken wat aan kunnen overlaten. Teveel vrouwen worden niet betrouwbaar genoeg bevonden en het vertrouwen is in sommige gevallen helemaal ver te zoeken. Mannen zijn dan ook wel eens wat te voorzichtig en misschien zelfs wel achterdochtig.
Die kus op dat feestje die niets te betekenen had. Het geflirt met die leuke barman dat geen naam mag hebben. En wat dacht je van die net wat te innige knuffel met die goede vriend. Mannen kunnen slecht tegen een vrouw waar ze alleen al het gevoel hebben dat ze haar niet volledig kunnen vertrouwen. Dus zal hij blijven zoeken naar iemand die hem dat gevoel wel geeft. Ondertussen zal hij jou waarschijnlijk nooit vertellen dat hij je niet volledig vertrouwt.

Mannen willen huiselijkheid. Elke man wil uiteindelijk een thuis en een vrouw die dat met hem delen wil. En dan vooral met een vrouw die beschikt over een rijk sociaal leven. Dit geeft hem de zekerheid dat het hem niet zal ontbreken aan een goed sociaal leven. Vrouwen zijn nu eenmaal beter in het socialiseren. Dat beseffen mannen maar al te goed.

Mannen zoeken een vrouw die rust en vriendelijkheid uitstraalt op een vrouwelijke manier. Een vrouw die dit in zich heeft zal een goede moeder zijn voor hun kinderen, en dat maakt haar zeer aantrekkelijk. Vrouwen willen nog wel eens te gespannen overkomen of maken zich in de ogen van mannen veel te druk over pietluttigheden. Echter, vrouwen met gevoel voor humor en een ontspannen vriendelijke uitstraling zijn gezellig en leuk in de omgang. Zulke vrouwen worden door mannen zeer aantrekkelijk gevonden.

Mannen zoeken een vrouw die in alle omstandigheden haar vrouwelijkheid bewaart. De laatste jaren lijkt het in de mode dat vrouwen in mannelijk gezelschap, mannelijke gedragingen overnemen. Zoals daar zijn: het boeren, het scheten laten en het onderuitgezakt een biertje drinken uit een flesje. Dergelijk gedrag is onderdeel van de omgang met zijn maten, maar een vrouw maakt zichzelf niet echt aantrekkelijk als ze dit gedrag kopieert. Een man vindt het prachtig als een vrouw zich in het openbaar uitdagend gedraagt, zolang het zijn eigen vrouw maar niet is. Want zijn vrouw is een dame die altijd haar vrouwelijkheid bewaart.

Mannen zien een vrouw als hun steun en toeverlaat. Vrouwen die vaak kritiek hebben op zijn gedrag, zijn baan en zijn bezigheden en hem op alle mogelijke manier proberen te veranderen begaan een grote fout. Een man verwacht van zijn partner dat ze hem steunt. Wanneer een vrouw niet zijn steun en toeverlaat blijkt te zijn, is dat een grote teleurstelling voor hem.

Mannen willen een vrouw die zich kan beheersen. Een vrouw die over de kwaliteiten beschikt dingen bespreekbaar te maken zonder boos te worden en haar mening duidelijk maakt zonder haar stem te verheffen is in de ogen van een man haar gewicht in goud waard.

Mannen terughoudender in bed dan vrouwen. Een man weet wat hij wil in bed en houdt zich in datzelfde bed het liefst zoveel mogelijk vast aan bepaalde zekerheden. Ook al is hij er heilig van overtuigd dat hij zorgt voor het avontuur in de seks. Aan de vrouw dan ook de taak te zorgen voor de spannende momenten in de slaapkamer, als je niet verveelt wilt raken tenminste.
Uiteraard verwacht een man niet dat een vrouw op elk punt slaagt met een dikke tien. Dat zou betekenen dat ze de perfecte vrouw is. Maar aangezien de perfecte vrouw niet bestaat is hij uiteraard bereid enige concessies te doen. Want hijzelf is tenslotte ook niet perfect.

Lees verder!

geplaatst door Tesoro - 3 reactiesmaandag 11 april 2011

Vreemde dagen


Echt niet zinvol in deze lente om de vroegzomerdagen te ontlopen. Twee hoog languit gestrekt het naakte lijf in volmaakte privacy prijsgeven aan de zon, de half geloken ogen op het zachtblauwe bord gericht waarover een onhoorbaar hoog vliegtuig traag een witte krijtstreep trekt. Ergens koert een duif, en op straat waaiert de opgewekte begroeting van twee vrouwen weer in tegengestelde richting uit. Het moet zowat vijf uur zijn maar ik heb geen nood aan nieuws. De walkman blijft op muziek ingesteld. De oortjes toveren onder m’n schedel een concertzaal voor luiweg in genieten deinende hersenen die de tijd vergeten in dromen van vrouwelijke engelen die het half ingedommeld manlijf tegen hun borsten nemen en in hun geurige armen wiegen tot de staat van beroezing.
Het weer openen van de ogen bespeurt een schichtig aan de haal gaande kater: dromen zijn bedrog, en er is niemand om mijn rug eens te krabben tussen de schouderbladen. Geen ander paar schouderbladen aan mijn zij, en dus geen engel die de wintergroei eens uitdunt rond de in nog milde zon badende juwelen van het mandom. Dus rooi ik het zelf maar op goed valle het uit. Al een paar maand zag daar geen vrouw naar om en er zit geen verandering aan te komen.
Ook goed, want als het gebeurt zal ze er mijn lief de muziekmuze bij moeten nemen. NÓ, daar ga ik niet meer op ingeven. Dat het mijn kansen verkleint moet ik er toch ook maar bij nemen ? Quitte dus.
Och het is zo slecht nog niet. Quality time or no time at all.
Al smelt ik in goesting, gezworen heb ik nu om eerst zo goed als verliefd te wezen eer er een bedmoment aan te pas mag komen. Het feest zal des te spetterend wezen. Denk ik toch, want dat weet je maar nooit. Je vel duur verkopen eer de bok geschoten is lijkt me geen goed plan. Mannen hebben zo weinig referenties daarvoor, want spreken daar niet over. Wel over de koers of over hoeveel kilootjes ze drukken; zo weet je meteen wat een kleerkast ze bergen onder hun met reddingsboei gezoomd T-shirt. Vrouwen zijn anders en hebben het al eens onder vriendinnen over hun meer intieme leven. Dat is tenminste wat ik erover opdeed.
Dat van dat sterke geslacht staat volgens mij toch wel op de helling. Nogal wat machomannen rollen er tot eigen verbazing af. Eigen schuld. Een beetje mediteren had er goed aan kunnen doen. Een beetje de eigen vrouwelijke kantjes toelaten in plaats van verdringen.
Heb ik geluk zeg: het leger heb ik niet gekend. Daar wordt men man hoorde ik zeggen, maar dan door een pater die een retraite kwam preken. Heerschappen waarop ik het nooit begrepen had. Je ziet tegenwoordig wat ze in die brouwerijen brouwen. Jonge en minder jonge meiden beloeren zo niet bepotelen. Diepste draai leren? Jaja…
Ik moet hier in mijn brouwerij zelf leven zien te brengen. Dat is ander bier !
Laat de zomerse lentedagen maar voort hoogtij vieren. Dat is goed voor de brouwerij.

Lees verder!

geplaatst door Ufozondag 10 april 2011

Op zoek of niet op zoek?

Enkele weken geleden was ik op reis. Een week verlost van werk- en andere mail, maar ook een week zonder M4M (in sommige landen is deze site verboden, wegens ‘ondeugdelijke inhoud’). Niet dat ik in de zon onder mijn palmboom met zicht op een paar kamelen ook maar eventjes deze site gemist heb. Maar de palmboom was blijkbaar een goeie plaats om te bezinnen over het hele dating-gebeuren.

Ik stond even bij stil bij hoe mijn leven is ingevuld, wat ik heb, wat ik mis, en of ik eigenlijk wel grote veranderingen wil aan dat drukke leventje van me. Wat ik heb: een boeiende job waarvoor ik dagelijks minstens 12 uur van huis ben en af en toe in het weekend ook nog wat tijd in steek, al probeer ik daar geen gewoonte van te maken. Een goed gevuld sociaal leven met niet genoeg tijd om een aantal waardevolle vriendschappen naar behoren te onderhouden. Een zeer nauwe band met mijn broers en zus, een lieve mama, die klaagt dat ze me niet genoeg ziet. Ik heb een paar hobby’s waar ik niet genoeg tijd voor heb, en mijn dromen van verre reizen concretiseer ik in de mate van het mogelijke (voorzover budget en verlof dat toelaten). ). Als ik even geen zin heb om alleen te zitten, staat er altijd wel iemand klaar voor een avondje uit, een etentje, een weekendje weg, een terrasje,… Ik kom na mijn werk thuis in mijn gezellig huisje, waar mijn twee katten me dagelijks bedelven onder tonnen affectie. (Een goeie raad voor mannen en vrouwen die op een datingsite zitten omdat ze op zoek zijn naar affectie: koop een kat of een hond, dat werkt ook zeer goed.

Wat mis ik dan? Zonder enige twijfel: sex, intimiteit. Een zachte schouder om me tegen te nestelen in bed, sterke armen die me dichtpakken, een lieve man die erin slaagt de onrust in me te doven. Sex en rust, maar als dat het enige is wat je mist, kan je dan stellen dat je op zoek bent?

Al bij al ben ik best wel gelukkig. Als ik nu morgen de man van mijn leven tegen het lijf loop, zou ik moeten goochelen met mijn agenda, of een paar leuke activiteiten moeten schrappen. Voor de man van je leven doe je dat vanzelf, en met plezier. Maar die man zal dan echt wel de moeite moeten zijn.

Bij deze: ik ben niet op zoek, maar ik mag wel gevonden worden.

Dus: mannen die overtuigd zijn dat ze een meerwaarde aan mijn leven kunnen toevoegen, laat van u horen!

Lees verder!

geplaatst door Jds - 3 reactiesdinsdag 5 april 2011

V-woorden


Wie zich een moeras uit worstelde kent van vrij worden de vreugde die de vertwijfeling versloeg, want je keerde die veelkoppige in de pan gehakte hydra de rug toe. En het gaat nooit meer over, hoeveel keren en hoe erg ook ze jou nog treffen wil of kan tot zelfs in kinderen die als enige nog het dierbaarst zijn en blijven, al ben je er van bestolen.
Met het kind van je geliefde krijg je een nieuwe band, maar je bewaart de oude en sluit ze in je herinnering en je hart. Je hart heeft vier kamers..…er is plaats voor geliefden, en kinderen vinden stapelbedden leuk. Jezelf en je geliefde leven zich queensize uit in bed en alles wat je samen onderneemt. De tijd verglijdt naar het moment dat je niet meer werken zal en nog enkel samen genieten; het lijkt veraf, maar is even dichtbij als het voorgoed heengaan van je geliefde. Je verlaat een kamer in je hart en dwaalt door de andere.
Je zet een venster open op de luchten en ziet de merels hun nestjes bouwen. Je kan het nog niet weer zelf, want de grashalmen en strootjes vallen je uit de bek als je het zou proberen. Merels die rouwen bouwen niet aan een nestje; als ze er een leeg zien denken ze aan de gevlogen vogels.
Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie? Moeilijk te zeggen. Sommigen geven voor dat ze dat al gauw zijn. Je kan dat wel denken, maar moet het eerst voelen. En eer dat zo is kan je in het beste geval zeggen dat je al weer wat aan je seksleven hebt gedaan; wat zijn nut en zijn genoegens kan hebben maar je vaak geen steek verder brengt als het niet kan kaderen in wat je Ŕcht wil : een zielsmaatje waarmee Ólles op zijn plaats kan vallen.
Nu is het zo dat ik al een geliefde heb : muziek is mijn muze en troost in de eenzame momenten die ik meer heb dan anderen die frequent hun eigen kinderen zien en spreken. Wat dat betreft blijf ik gehandicapt door het gemis van stukken tijd die de hydra heeft verslonden. Ik moet al bijna zelf iets regelen daarvoor, en dan nog ligt ze op de loer om armen en benen op te schrokken van hen die toch ook mijn kinderen zijn en niet enkel de hare. Ik ben de bijna blinde roerganger op de zeeŰn van tijd en de naar de liefde van kinderen weer gevaren koers, om de monsterlijke hydra heen laverend.
En dan daarnaast die oceaankoers naar liefde die ik zelf te geef heb of mezelf blijf toewensen. Al eens bespeurde zeemeerminnen –altijd leuk ze weer te ontmoeten– werken kennelijk door het vernoemen ervan en wegens hun bestaan alleen al op het systeem ven een concurrerende sirene die me zelfs van mijn muziekabonnement-stoel doet wippen om verheerlijkt aan mijn zij van muziek te gaan genieten, alsof ik dat niet alleen ook kan tot de pauze eraan komt. Liefde is een werkwoord zegt zij. Best, maar dan maak ik graag mijn werk van wat als een hobby begint, en vind seks een daarbij bijpassend stoeiwoord. Wel hoef ik het niet meer apart in alle tijden en wijzen te vervoegen en wil het niet anders meer dan met dat zielsmaatje waarmee Ólles op zijn plaats kan vallen.
En kijk : zo’n zielsmaatje bestaat ook voor mij. Ik voor haar? Dat is nog een andere kwestie.
Vrouw Vrij Vertellen Vertrouwd Vervoering Vervulling Vreugde Verwondering Verdriet Vertwijfeling Vergeten Vrede….
De letter V heeft voor mij nog veel in petto, en veel is me al vertrouwd.
Niets van vervoering is mij vreemd.

Lees verder!

geplaatst door HarryVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be