Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 28 september 2011

Ik heb een interessant leven maar…Ik heb een leuke job, een druk sociaal leven, een paar vrienden waar lief en leed mee kan worden gedeeld, ik probeer jaarlijks een nieuw stukje van de wereld te ontdekken. Ik kan meestal wel voor mezelf zorgen. Ik heb niemand nodig. Niets mis mee, volgens mij. Maar gezien ik op deze site sta, is er kennelijk wel een gemis in mijn leven.

Moet ik dan op mijn profiel gaan vermelden dat ik ’s avonds met geen stokken in mijn bed te krijgen ben, omdat het alleen in een koud bed kruipen het ongezelligste is dat ik me kan inbeelden. Dat ik laatst, toen ik midden in de nacht een elektriciteitspanne had, wel kon huilen dat ik alleen in het donker vanuit mijn w arme bed naar de donkere garage moest gaan, op zoek naar “een stroomonderbreking”. Ik wist amper waar ik naar op zoek was. Dat ik katten in huis heb gehaald omdat het niet leuk is thuis te komen in een stil en leeg huis… Dat ik een cadeaubon voor een romantisch weekendje in de Ardennen liever laat vervallen dan dat ik mijn zus vraag om mee te gaan.

Hier is geen woord van gelogen, maar mijn leven bestaat gelukkig uit meer dan een paar eenzame dipjes. Zelfmedelijden heeft nog nooit iemand verder geholpen. En zelfmedelijden verkoopt bijzonder slecht, ook op datingsites. Je moet maar eens afspreken met een klager, dit wil je niet en zo wil je ook nooit zelf worden.

Dus in plaats van te gaan kniezen en in een hoekje te zitten huilen, kan je proberen je leven als single zo interessant en gezellig mogelijk te maken. En als je lang genoeg single bent, wordt dat belachelijk eenvoudig. Je leven IS leuk en dat gemis verdring je, tot op een koude winteravond de eenzaamheid iets zwaarder doorweegt dan anders. Je maakt een profieltje aan. Je beschrijft wat je doet in je leven, wat je zoekt, wat je te bieden hebt. Schrijven dat je leven leuk is, is geen leugen. Daarmee bedoel je trouwens niet noodzakelijk dat je leven zo leuk is dat je niemand nodig hebt. Je kan het als een uitnodiging zien. Mijn leven is ZO leuk , maar met twee zou het nog stukken leuker zijn...

Lees verder!

geplaatst door Jds - 2 reactiesmaandag 26 september 2011

Ik heb een interessant leven

Ik heb eigenlijk niemand nodig,
Alles loopt gesmeerd:
De job, de vrienden, de hobby's.
Alleen ‘komt het er niet van’

Ik vat een klassiek soort profiel samen. Het lijkt op een datingsite voor sommigen een sport om je leven zo interessant mogelijk voor te stellen. Dat je je dagen vult met die heerlijke job, die prachtvrienden en je leuke bezigheden. Elk jaar vertrek je op wereldreis, ontdek je nieuwe beschavingen, ga je parasailen tussen de hoogste pieken van de Andes,...

En dan mail je, en doe ik mezelf ook zo interessant mogelijk voor (ik beken), en binnen de kortste keren vallen de schellen er af, aan weerskanten. ‘Eigenlijk steekt mijn job me soms tegen, ’t zijn altijd weer diezelfde vrienden, mijn badmintonracket is stuk,...’ En je laatste reis was met je grootmoeder naar Lourdes.

He daar, laat ons die vermoeiende, zelfverheerlijkende stap overslagen en eens toegeven dat er meer dan genoeg momenten zijn dat je denkt: ‘het lukt even niet.’ Want uiteindelijk, als je dit aan ’t lezen bent, heb je dat al toegegeven. Dat ideaalbeeld van de toevallige ontmoeting met de vrouw/man van je leven, je houdt het in je achterhoofd, maar de klok tikt en de wet van Murphy lijkt jou als testsubject te gebruiken.

Dus wil je enkele procentpuntjes meer kans, je slikt je trots in, je logt in en hop: daar is die trots weer. Je profiel knettert van de interessantheid! ‘Ik mag hier dan wel staan, met m'n foto van op dat feestje, maar eigenlijk heb ik je niet per se nodig’. Geen woord over dat alleen thuiskomen na een lange werkdag, vol twijfel, geen zin om diezelfde vriend(in) weer lastig te vallen met je problemen. Of van het gevecht tegen de jaloezie als je een verliefd koppeltje ziet lopen op straat. Of het plotse besef van de snel opeenvolgende dagen van plezier die toch dat pigment missen en die telkens een tikkeltje minder voldoening bieden. En als ergste: de opgekropte frustratie als een heel goeie vriend en lotgenoot dan plots toch van ’t straat geraakt. Hoe blij je wel voor hem bent. De rotzak :)

Ja, natuurlijk wil je niet als een zielig kasplantje overkomen. Het is een menselijke reflex. Dus poets dat blazoen gerust nog eens op als je straks helemaal alleen op je laptop tokkelt, wachtend tot het laat genoeg is om te gaan slapen.

Lees verder!

geplaatst door Wimpuls - 10 reactieszaterdag 24 september 2011

Datemoeheid

Dat de zomer rustig zou zijn op datingvlak, leek me logisch. Er stonden een paar festivals op de agenda, een reis, er kwamen logeetjes van over gans de wereld bij me over de vloer, mijn broer die in het verre buitenland woont en werkt was op bezoek. Een drukke sociale agenda, geen tijd en geen zin om af te spreken met wildvreemden om te zien of ze na een avond minder wildvreemd en interessant genoeg voor nadere kennismaking waren.

De zomer is voorbij, we staan met één voet in de herfst en ik stel vast dat de zin om terug op het datingpad te gaan, nog niet terug aanwezig is. Af en toe kom ik nog eens piepen, om te reageren op een standaardberichtje, om een leuke blog te lezen, maar zelden om te komen kijken wie er in de etalage staat.

Een jaar aanwezigheid op deze site heeft me wel een paar dingen bijgebracht. De tijd dat de man de eerste stap moest zetten ligt ver achter ons (dan wachtte ik nu waarschijnlijk nog steeds op mijn eerste berichtje). De meeste mannen op deze site zijn verlegen, en kijken heel lang de kat uit de boom om dan stilletjes van het toneel te verdwijnen. Zelden of nooit heeft er een man mij een leuk eerste berichtje geschreven, het kwam altijd van mijn kant. Het zal wel aan mijn profiel liggen, maar ik ben wie ik ben, en als dat niet aanslaat, dan is dat maar zo.

Waar zijn de leuke spontane mannen op deze site? Mannen, help me van de datemoeheid af, stuur een leuk berichtje, zodat ik de koude regenachtige herfstavonden niet asociaal met mijn neus in de boeken duik of aan mijn winterslaap begin.

Lees verder!

geplaatst door Jdsvrijdag 23 september 2011

LIEFDE GAAT DUS TOCH NIET DOOR DE MAAG??

Tja...,

Echt gebeurd verhaal:onlangs spreek ik af met iemand die als hobby: Koken ingevuld had.

Leuk,maar al lang niet meer uitzonderlijk dacht ik.
De Beste Koks zijn meestal mannen niet? (met excuses aan de Sophies en andere Vrouwelijke Top-Chefs!!)

Enfin,leuk meegenomen hobby...bij het eerste gesprek werd 10 van de 20 minuten aan eten besteed...
Diepvries mag of niet?
Liever Delhaize dan Carrefour?
Vis of Vlees?
Moleculair?
Wijn of Water?

Tweede gesprek ging bijna helemaal over restaurants:
Nieuwe kok?
Leuk interieur?
Prijs/kwaliteit verhouding en zulke dingen..

Ook de volgende telefoontjes waren om de vingers bij af te likken omdat hij altijd maar
meer over zijn eigen kookkunst ging vertellen..ik was helemaal onder de indruk,want ik ben zelf
geen keukenprinses::))

Heel sporadisch werd terloops iets gezegd over familie en vrienden, bioscoop, werk, muziek,de
dingen die dan weer 90% van mijn leven uitmaken.
Maar een man met een passie,ze zijn niet zo talrijk, dus laat maar babbelen,nietwaar?

Gesprek 5: HET voorstel: eigenlijk moet ik je toch eens uitnodigen,want je weet niet of mijn verhalen over mijn kokkerellen wel kloppen,niet?

Ik dacht: True..maar zei: ja,het zal wel waar zijn, je klinkt zoals SOS Piet (ik heb dat programma wel nog nooit gezien, maar via alle merchandising die ik van "De Piet" zie, kan ik mij hem levendig
in die potten met 3x zijn naam er op zien staan roeren..)

Nog 5 minuten over wat ik dan lust en wat ik zou willen dat hij zou koken?
En dan de clou: ok, weet je wat? Ik mail je de ingredienten, je gaat naar Delhaize en om 19u sta ik morgen voor je deur....

2 minuten later nog een sms:liefst een rood wijntje voorzien, genre st emilion.
5 minuten later 2e sms:en vergeet niet je juist adres te mailen!!

DAT heb ik nooit gedaan, zie.....

Ik mis hem en SOS Piet nog steeds niet tot op heden...

Lees verder!

geplaatst door Joannie - 7 reactiesdinsdag 13 september 2011

is er interesse ?

Heel wat mannen en vrouwen zijn heel beleefd. Na een date zijn ze aardig en nemen ze vriendelijk afscheid van mekaar.
Helaas volgen er nog al te vaak beloftes om elkaar te bellen of mailen terwijl je zelf totaal niet de intentie heeft om dit daadwerkelijk te doen of terwijl je de andere persoon niet echt ziet zitten. Hierdoor krijgt de andere persoon onterecht hoop dat er iets kan openbloeien.
Maar hoe weet je of er inderdaad interesse is ?

Je wacht telkens op dat telefoontje voor een volgende date, maar uit een aantal reacties kan je afleiden dat er niet echt interesse is en het uiteindelijk tussen jullie toch niets zal worden.

In een artikel vond ik een paar signalen waaruit je kan uitmaken dat er niet echt interesse is.
Als je onderstaand gedrag opmerkt, heeft het geen zin om hoop te koesteren. Laat hem gewoon gaan.

1. Hij neemt geen contact met je op.
Er zijn tientallen manier waarop hij je op elk moment van de dag kan bereiken: e-mail, gsm, sms, blackberry, … Als je niets van hem hoort, wil dat gewoon zeggen dat hij niet aan je denkt.

2. Hij maakt geen plannen. Als hij niet met concrete voorstellen komt om samen iets te doen, betekent dit dat hij liever alleen iets beters of leukers doet. Jij bent niet meer dan een tweede keuze.

3. Hij heeft het steeds over zijn ex. Als hij het steeds over zijn vorige vriendin heeft, geeft hij aan dat hij nog te veel met zijn ex in zijn hoofd zit. Je bent niet meer dan een tijdelijke opvuller.

4. Hij zet zijn gsm niet uit wanneer je samen bent maar wel als hij niet bij jou is. Als iedereen hem op elk moment zo maar mag storen terwijl jullie samen zijn maar jij kunt hem nooit bereiken, dan dien je je beslist vragen te stellen. Hoe belangrijk ben jij voor hem?

5. Hij probeert niet je gelukkig te maken. Hij maakt je geen complimenten over hoe je er uit ziet, hij neemt niet echt de moeite om zichzelf voor jou op te maken of samen iets leuks te gaan doen. Hij is zelfs wat gierig als je op restaurant gaat en iets delen met jou lijkt hem niet te lukken.

Lees verder!

geplaatst door Annie2 - 5 reactiesdinsdag 13 september 2011

Van geen tel meer


Nu zit ik toch wel met iets dat ik niet kwijt raak, zeker !
Hoe snor het ooit ook heeft gezeten met een paar dames,het lukt me niet meer.
Een belletje geprobeerd, een mailtje, een sms-je…. Het was altijd wel wat!
“Nee ik kan niet, mijn agenda zie je…” ; “Druk druk druk…” ; “Verjaardagsfeestje met…”; “Goh, spijtig, maar ik ben dan juist op reis…”; “Ik moet werken…”.
Hé zeg…! Kunnen ze dan niet gewoon zeggen van “Sorry maar ik zie het niet meer zitten met jou”? Dan wist ik tenminste hoe het staat.
Ik wil dan al eens iemand een plezier doen, een dame dan toch. Kwestie van wederzijds wat plezier.
Denk dan al eens dat je nog steeds wat aantrekking uitoefent!
Maar zodra ze weten dat je iets min of meer vast bent begonnen met iemand, ben je als een verre planeet of is elk bericht van jou als een komeet die komt en weer verdwijnt. Een landing zit er niet meer in, de wielen zijn geblokkeerd in hun kast en het enige dat er op zit is een noodlanding in een bietenveld.
Zijn die veel geroemde ‘wederzijdse belangstellingen’ dan ineens geen fluit meer waard? Of hebben ze gewoon nooit echt bestaan ?
Ik voel me teruggecatapulteerd naar die periode waarin een date zich tot de belangstelling voor klassieke muziek bekende en, bij wijze van eerste kennismaking, graag een glas wou nuttigen in een haar bekend hotel voor zakelijke bijeenkomsten, mijlen ver van de beschaafde wereld. Maar die wel daarna, als er bij dat glaasje ook wat woorden zouden gesproken worden die nu eens niet op gestuntel zouden lijken (en als de foto zou blijken te kloppen) er ook nog een etentje zou aan toevoegen. Gelukkig had ik al op voorhand bedankt voor een etentje in zo’n businesshotel annex meeting place, en had ik dat wel in de beschaafde stedelijke wereld gesitueerd. Maar dan, en van belangstelling voor klassieke muziek gesproken, had de date dame zich al bij voorbaat aangesloten tot het bijwonen van een muziekuitvoering diezelfde avond. Ik mocht kiezen zei ze.
Gelukkig had er die avond een uitvoering van behoorlijk niveau plaats en had ik dat dan ook al in een mailtje kunnen melden. De locatie was vlakbij de eetgelegenheid die ik op het oog had en die daarvoor speciaal was gekozen.
Enig belletje had bij mij al moeten rinkelen toen ik het programma had gemeld met daarin de drie B’s : Beethoven, Bartok, Brahms. Want ik kreeg de vraag op mijn brood:‘Wat zullen we nemen?’. Waarop ik nog redelijk beleefd had geantwoord : “Te nemen of te laten, want dat is het programma; je kan natuurlijk nog steeds de zaal uit lopen bij de pauze, maar ik blijf wel tot het einde”. Bon, het drankje als amuse-gueûle kon er nog mee door ondanks het verre van flatteuze kader, en de verplaatsing naar de eetgelegenheid was al meer de moeite. Kwam nog de pièce de résistance met dat concert. De dame deed zich verguld voor daarmee, want wierp op tijd en stond een smachtend beate glimlach in mijn richting. Zo van ‘zie toch eens hoe ik hier zit te genieten’. Al had ik daar ten zeerste mijn bedenkingen bij en zat ik me al af te vragen wat het dan wel niet zou wezen als we ooit eens over de bedsponde zouden gegaan zijn. En toch...dat moment is er ook geweest nadien, hoewel niet die avond hoor. En paar keren later was dat. Maar ja, ’t was zoals gevreesd. Vreemd hoe weinig je ogen kunnen opvangen als je na lang gevrij nog horizontaal ligt uit te blazen maar daarbij niet naar mekaar kijkt. Je hoort dan enkel dingen zeggen die je als een donderslag in de oren klinken. Ook al luidt dat dan ‘ik ben uitgeteld’. Want als je èn niet hebt horen tellen èn ook niet de tel hebt horen kwijt raken, komt dat toch vreemd over. En dan weet je wel welk fake geval je aan het handje had.
Waarop het tijd is om te pakken en te verdwijnen...
Een vorm van energiebesparing zoals een andere.

Lees verder!

geplaatst door Ufo - 8 reactieszondag 11 september 2011

Mechanische sex NA spontane sex

Een van de geheimen van fijne, bijvende sex is afwisseling. Vrouwen willen dat sex elke keer een beetje anders is. Voor mannen is dat niet zo vanzelfsprekend omdat ze gericht zijn op het bereiken van één doel. Een man zoekt een methode die hem het snelst succes bezorgt, en als het de eerste keer lukt, zal hij dat telkens weer zo doen. Zijn gulden regel is: “Als het niet kapot is, moet je het niet repareren”.

Veel mannen vinden het een frustrerende gedachte dat ze steeds weer iets nieuws moeten wagen. Een man wil één formule vinden die elke keer opnieuw werkt, zodat hij zich kan ontspannen tijdens het vrijen en zich zeker voelt van wat hij doet. Hij voelt zich met bepaalde ‘formules’ op zijn gemak. Maar sex is voor een vrouw het opwindendst wanneer ze niet weet wat hij gaat doen. Voorspelbaarheid drukt voor haar de pret. Bij afwisseling voelt de vrouw de heerlijke spanning van verwachting: wat zou er nu gebeuren? Deze afwachting is voor vrouwen erg opwindend.

Lees verder!

geplaatst door A_Friend - 3 reactiesdinsdag 6 september 2011

Things2Share


Dat had ik regelmatig met dat daten. Het klikte of klikte niet, en klikte het niet dan was dat omdat er naar mijn maatstaven geen goed gesprek mee te voeren viel. Koetjes, kalfjes, wat anekdotes rond daten… Je hoort dan dat sommige venten amper te herkennen waren omdat ze eigenlijk niet leken op hun foto. Of mensen met rare tics, en niet eens gestotter of zo. Oei, die lichaamstaal toch! De andere kant opkijken bijvoorbeeld, of onder de tafel alsof daar een adembenemend stel benen te zien was. Al dat soort dingen hoorde ik dames vertellen. Niet dat zij daarom zelf zo interessant waren, want soms konden zij echt heel moeilijk iets over zichzelf vertellen; alsof zij niets beleefden of zo niet het maar heel moeilijk onder woorden konden brengen.
Er waren ook dames die dat maar al te goed konden en zichzelf onweerstaanbaar vonden maar wel al 30 jaar gescheiden en nog altijd op zoek, of die dat zoeken maar recent weer hadden ondernomen;tja…jedes Tierchen sein Plaisierchen!
Ook waren er dames die vonden dat ze ongemeen boeiende reisverhalen schreven die je wel moest verslinden als je ze kreeg. Die heb ik dan maar eens geprobeerd; zo’n paar reisverhalen dan, bedoel ik. De dame in kwestie liet ik meteen weten dat ze nog best wat meer op reis kon gaan eer ze nog eens een reisverhaal schreef, en het misschien eens met foto’s moest proberen.
Ja ik weet het, kieskeurig was ik zeker wat dat betreft. Al beken ik ook een veel geringer kieskeurigheid op andere vlakken; want viel er spits mee te praten en was de lichaamstaal duidelijk, dan probeerde ik na een paar afspraakjes wel eens samen uit of verdere klikjes ook werkten.
Ik kan niet zeggen dat ik me verveelde, maar begon het een gewone zaak te vinden als er niets ontstond of als hetgeen wel ontstond tenslotte op niets uitliep. En had ik daar spijt van? Welnee.
Met enigen is het nooit iets méér dan vriendschap geweest en zal het ook zo blijven want het is leuk hen te ontmoeten en belang te stellen in wat hen bezig houdt, op te gaan in een goeie babbel; in andere leefomstandigheden zou het best méér kunnen zijn….. Vriendschap dus waarvoor je nooit verlegenheid voelt tegenover het inmiddels gevonden lief waarmee je alles deelt wat er te delen valt als je niet samen woont; dingen die je maar delen kan met die ene omdat, als het anders is, je niet goed bezig bent.
Kijk, met die ene nog-steeds-vriendin-maar-die-nu-zelf-al-samenwoont heb ik vanmiddag geluncht. Haar gaf ik dat tram-bus-metro pasje mee om de stad af te schuimen waar zij met haar geliefde heen gaat, en zelf kreeg ik die foto’s die op haar feestje mijn lief en mezelf tonen in gesprek met een andere tafeldame. Direct gemeld aan mijn lief die er nu dodelijk nieuwsgierig naar is en die al weet dat, als zij zelf weg is op reis, ik samen met die vriendin naar een concert ga waar ze zelf ook graag zou zijn. Aangezien zij niet alles tegelijk kan hebben en ik haar intussen moet missen, gunt ze me dat dubbel en dwars en zij kan er van op aan dat ik er haar in bed over zal vertellen als we nadien weer met ons tweetjes samen zijn. Zij zal natuurlijk veel meer te vertellen hebben, over haar reis. O wat hebben we in bed al niet afgereisd met al die reisjes dit jaar! Zo gaat dat als je elkaar nog niet langer kent waardoor al die reisjes nog apart waren en zelfs die ene die nog moet komen.
Je deelt intussen dan maar de goesting om ze voortaan of nadien nog enkel samen te beleven. Goesting wordt een zalige gewoonte……om nooit genoeg te krijgen van de Things2Share.

Lees verder!

geplaatst door Ufomaandag 5 september 2011

Waar naartoe ?

Waar gaan we naartoe als we een date hebben ? De meeste mensen kiezen voor een het traditionele ‘iets gaan drinken”. Maar je kan het ook anders aanpakken. We willen allemaal wel iets unieks doen. Maar het doel is uiteindelijk wel dat je elkaar beter leert kennen, elkaar leert aanvoelen, …

Een bioscoop is tof: je zit dicht bij elkaar, je hebt direct een onderwerp om nadien over te praten maar je leert elkaar niet echt kennen.

Ook een sauna is te mijden : een vleeskeuring op de eerste date is niet echt wenselijk. Het is tenslotte het innerlijk die telt of niet.

Een museum hoeft niet altijd saai te zijn. Je kan een museum kiezen over chocolade, muziek of een doe-museum. Je loopt rond, praat een beetje over wat je ziet en je hebt direct een aanknooppunt om de interesses van de andere te ontdekken.

I.p.v. een duur etentje te plannen,waarbij de andere zich slecht voelt omdat de rekening torenhoog is, ga samen brunchen of ergens een lekker champagne ontbijt nuttigen. Dit is veel goedkoper, ontspannender en je kan het zo lang trekken als je wilt.

Of gewoon een wandeling maken in de natuur of aan zee. Al wandelend praat je gemakkelijker. Je bent ontspannen. En valt de date mee, dan kan je afsluiten met een pannenkoek en in de winter met een warme chocomelk om eindelijk eens in elkaars ogen te kijken.

En om in te zijn : je kan ook samen een kookcursus volgen. Onmiddellijk weet je of je een keukenprins of –prinses in huis hebt. En eerst samen in de potten roeren en later het eten samen opeten, dat is toch romantisch.

Maar waarschijnlijk zijn er nog 10-tallen andere mogelijkheden om een date aangenaam te maken.

Lees verder!

geplaatst door Annie2 - 3 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be