Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 11 januari 2012

De eerste keer

“We hadden allebei al wat teveel op en van het één kwam het ander.”
Iedereen in de zaal lacht hartelijk. De sfeer is dan ook lichtjes uitgelaten want het is een heugelijke dag. Ook de burgemeester lacht welgemeend - denk ik. Al zal die wel geoefend zijn om te lachen met de grapjes van zijn kiespubliek.

Mijn grootouders waren door de burgemeester en het voltallige schepencollege uitgenodigd op een receptie naar aanleiding van hun gouden huwelijksverjaardag. Al vijftig jaar dobberen ze samen in het huwelijksbootje. Vooral op rustige wateren.

   “Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?”
De burgervader had de vraag met een overtuigend gespeelde interesse gesteld.
Niet dat mijn grootvader daarna het echte antwoord nog prijs gaf. Het moment was sowieso al verzonken in het gelach, maar het had misschien wel een leuke anekdote kunnen opleveren.

Het is een vraag die ook bij mij speelt. Onvermijdelijk wordt ze ooit wel eens gesteld.
“Op een feestje”, “via vrienden” en af en toe krijg je zelfs een leuk of spectaculair verhaal te horen.
Maar via het internet?! Dat klinkt toch wat minnetjes. Iemand leren kennen via een contactsite, dat zal bij sommigen toch wel de wenkbrauwen laten fronsen. Zeker wanneer je nog relatief jong bent; jong genoeg althans om dat via de klassieke weg te doen.

Of je nu treurig moet zijn omdat je zo een stuk van het ontdekkingsproces mist en je zo jezelf de spanning en de opwinding ontneemt van het iemand aanspreken en jezelf te proberen verkopen, dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. Voor mij werkt het zo niet echt en aldus zal ik mijn uiterste best doen om met een origineel voorstel uit te pakken bij het eerste afspraakje. Zo zal ik ook kunnen uitpakken wanneer men mij die andere vraag stelt.
   “Waar hebben jullie mekaar het eerst ontmoet?”  


geplaatst door StevenIm - 5943 keer gelezen

beoordeeld 4.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be