Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 16 januari 2012

Mama, ga ik wel een lief vinden?

Enkele jaren terug vroeg mijn zoon mij intriestig: “Mama, ik ben zeker gehandicapt?” Ik antwoordde dat hij licht gehandicapt is, maar dat hij ook een gelukkig en zelfstandig leven zal hebben.

“Maar ik wil later geen ……….. van werk doen, en dat leer ik nu”. Ik legde toen uit dat er voor zijn handicap slechts één school in Vlaanderen is, en dat er dus minder keuze in studierichtingen is. Ik legde hem ook uit dat ik liever iets anders gestudeerd had, maar dat ik nu toch wel ander werk heb dat ik dolgraag doe. Hij leek tevreden met het antwoord.

Enkele jaren later vroeg hij mij of hij wel een lief zou vinden. “Natuurlijk wel”, antwoordde ik, “er is toch al een meisje verliefd geweest op jou?”

“Ja, al veel, maar ik was niet op hen”.

Ik zei nog dat iedereen wel aan een lief geraakt, en dat, als je toch niet verder wil met een meisje, er wel genoeg meisjes zullen zijn, ongeacht je leeftijd.

Ik dacht dat hij gerustgesteld was. Tot hij me vroeg: “Mama, waarom heb jij dan geen lief? Is het omdat ik gehandicapt ben?”

Hey, natuurlijk niet. Wat zegt een moederhart anders?

Ik besteedde er niet veel aandacht aan, tot ik een mail kreeg van iemand die mij schreef dat hij een vrouw met een gehandicapt kind niet zag zitten. Ik ben er nog altijd niet goed van. Voor mezelf niet. Zo iemand wil ik natuurlijk niet. Maar, moet ik in deze maatschappij mijn kind loslaten?

 


geplaatst door Morgane - 6023 keer gelezen

beoordeeld 4.72/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be