Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 21 januari 2012

Radiohoofd

Over smaak valt niet te discussiëren. Bel BDW voor het Latijns equivalent. En toch, waarover dan wel? Het weer? De politiek? Laat zitten. Ik ben bijvoorbeeld meer dan gemiddeld op zoek naar goeie muziek. En die ‘goeie’ is zo subjectief als wat.


We zijn te braaf geworden. Al is een bepaald nummer complete bagger, en zegt iedereen het binnenskamers of aan de toog, toch zal je er geen woord over horen in de publieke ruimte. Ik vraag soms als test om mij ‘Milow’ uit te leggen. Het enige plausibele antwoord dat ik krijg, is dat hij een goeie ondernemer is. Want laat ons eerlijk zijn, van zijn spitsvondig Engels en originele composities moet hij het niet hebben. Ik ben blijkbaar een van die freaks die nog naar de tekst luistert en daar betekenis in zoekt. Wel, zijn teksten zijn nog logisch, nog diepzinnig, nog geïnspireerd. En als ondernemerschap de maatstaf is van goeie muziek, dan is het einde nabij. Wil iemand me ‘Scala’ ook eens uitleggen? Neen, zulke artiesten worden vakkundig in elke huiskamer gepromoot tot je begint te denken dat het wel aan jezelf moet liggen, dat je miezerig brein hun genialiteit simpelweg nog niet kan vatten.


Ik merk ook dat tenen zeer lang kunnen worden als je iemands smaak becommentarieert, zelfs al was het maar door alternatieven te suggereren die naar mijn mening nog beter zijn. Daarmee wil ik in geen enkel opzicht beweren dat mijn smaak superieur is. Ik zie het meer als de vrijblijvende, goedbedoelde raad van iemand die veel naar muziek luistert. Misschien ontdek je wel iets goed, misschien vergeet je wat ik zei, doe ermee wat je wil. Niet iedereen is nu eenmaal begaan met muziek.


Ik kan echter niet meer terug. Om in de ‘man met gitaar’-eske muziek te blijven: eens je pakweg Elliott Smith, Bon Iver, Jeff Buckley,… hebt gehoord, kan je geen waarde meer hechten aan iets als Milow. Het is als na een klim van de Mount Everest gevraagd worden om op de Signal de Botrange te klauteren. Liever niet. En toch het is logisch dat dat voor anderen een machtig grote molshoop is. Als je referentiekader beperkt is, dan kan je niet anders. Het is allemaal zo relatief... Vraag mij bijvoorbeeld eens uit over klassieke muziek en ik geraak hoogstens op de Kemmelberg.


En dan de hamvraag: zoek ik iemand met dezelfde smaak? Niet per se. Een beetje overlapping is zeker leuk, maar het is vooral ontzettend bijkomstig.


geplaatst door Wimpuls - 5702 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be